Evenimentul Zilei > Social > Băuturile energizante i-au „mâncat” limba. Ce a pățit un bărbat după ce a consumat energizante
Băuturile energizante i-au „mâncat” limba. Ce a pățit un bărbat după ce a consumat energizante

Băuturile energizante i-au „mâncat” limba. Ce a pățit un bărbat după ce a consumat energizante

Pericolul ascuns în băuturile energizante. Un bărbat a ajuns la spital după ce a observat că mai multe bucăți din limba sa dispăruseră.

În medie, energizantele conțin aproximativ 13 linguri de zahăr într-o doză. Este același lucru cu 13 lingurițe de praf. Să nu mai vorbim de toate substanțele chimice ciudate care se adaugă ulterior și care au doar coduri în loc de nume reale, cum ar fi de exemplu, E405.

Din păcate, la fel ca multe alte substanțe chimice pe care unii oameni le place le consumă în mod inconștient sau chiar și conștient, adevărul despre băuturile energizante poate fi mult mai departe decât am crede. Creează dependență, astfel încât oamenii care le consumă pot deveni foarte ușor „clienți fideli”.

Un profesor care s-a decis să experimenteze „pe pielea lui” la ce poate duce un consum excesiv de energizante a ajuns viral pe Facebook după ce a postat mai multe fotografii cu gura sa. În cele din urmă bărbatul s-a hotărât să meargă la un doctor pentru că limba sa începuse să se „descompună”.

Dan Royals s-a dus la doctor pentru a-și verifica limba după ce a observat că suprafața sa nu mai era netedă, ca cea a unui om normal.

Doctorul a recunoscut imediat simptomele și i-a spus acestuia că motivul din spatele afecțiunii este consumul foarte ridicat de zahăr.

„Cine consumă băuturi energizante? Sunteți dependenți de ele? Aruncați o privire la imaginile de mai jos. E posibil să vă răzgândiți. Imaginați-vă că dacă vă face asta la limbă, ce vă poate face organelor interne.

Până să observ această problemă, consumam zilnic câte 5 – 6 doze, din cauza lipsei de energie care se datorează faptului că lucrez cu mulți copii. Asta îți face. Chimicalele îți mănâncă limba la propriu.

Așa că aveți grijă. Eu țin la igiena mea orală, asta s-a întâmplat doar din cauza chimicalelor”, a scris Dan Royals pe Facebook, conform unilad.