Dragnea încasează o nouă lovitură de la Instanța Supremă. News alert

Dragnea încasează o nouă lovitură de la Instanța Supremă. News alert

Instanța Înaltei Curți de Casație și Justiție i-a respins lui Liviu Dragnea contestația la executare depusă de acesta împotriva pedepsei din dosarul angajărilor fictive. Cererea a fost depusă la începutul lunii ianuarie, iar judecătorii au fixat un prim termen pe 30 ianuarie.

UPDATE: Instanța Supremă i-a respins ultima contestație la executare lui Liviu Dragnea.

O cerere similară a avut termen pe 29 ianuarie, la Tribunalul Bucureşti. La termenul respectiv, avocaţii lui Liviu Dragnea au cerut recuzarea judecătorului care soluţionează contestaţia la executare a pedepsei, însă nu au avut succes, cererea fiind respinsă.

Liviu Dragnea a fost adus la Înalta Curte, la primele ore ale dimineții. El a declarat că că nu a vrut să plătească ''orice preţ'' pentru a nu intra la închisoare, precizând că a dorit un proces echitabil.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Cu toate că în presă s-a spus că eu încerc să ies cu orice preţ din închisoare, nu este aşa. Puteam plăti un preţ, dar nu am vrut, am vrut să am parte de un proces echitabil. Am crezut şi încă mai cred că un om nu poate fi condamnat decât de o instanţă constituită conform legii. Nu se poate vorbi de un proces echitabil sau de o hotărâre corectă, când este vorba de o decizie a unei instanţe nelegal constituite", a mai spus Dragnea.

Avocaţii acestuia au susţinut, la rândul lor, că hotărârea de condamnare vine de la o instanţă nelegală - care nu este prevăzută de lege, ceea ce duce la o stare de detenţie nelegală şi au cerut admiterea contestaţiei şi din perspectiva Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului, dar şi a deciziei Curţii Constituţionale.

"Curtea Constituţională spune că prin contestaţia la executare se poate contesta nelegalitatea care rezultă în urma executării, care este exact cererea noastră de constatare a nelegalităţii stării de detenţie. Noi vă solicităm admiterea, fără a pune în discuţie puterea de lucru judecat, pentru că starea de detenţie nu este legată de puterea de lucru judecat.