Emmanuel Macron ştia totul în privinţa coronavirusului, dar a tăcut şi n-a luat măsuri. Acuzaţia vine puncutală de la ex ministrul Sănătăţii:

„A trebuit să anulăm totul, iar alegerile de duminică au fost un circ. Când am părăsit ministerul (pentru a candida ca primar al Parisului) plângeam fiindcă ştiam că pericolul era în faţa noastră”, a precizat Agnès Buzyn”.

„Pe 11 ianuarie am trimis un mesaj preşedintelui pentru a-l informa despre coronavirus şi pericolul pe care-l reprezintă”. Aceste cuvinte au apărut în Le Monde şi vin în contrast cu măsurile tardive luate de Franţa: abia acum 2 zile s-au mişcat cei responsabili.

Iar Liderul Frontului Naţional vorbeşte acum despre un scandal de Stat. Jean-Luc Mélenchon, fondatorul partidului de Stânga, evocă mai mult: „ E o responsabilitate a lui Buzyn şi a persoanelor din jurul său”, adică preşedintele Macron şi Guvernul. Mai ales având în vedere înmulţirea uriaşă a infectărilor. Dar sunt unii care cred că se vor mări exponenţial: „Riscul, aşa cum se petrece în Italia, va fi exodul către Sud ceea ce înseamnă că va contagia întreaga Franţă”, spune Philippe Juvin, şeful spitalului de urgenţă Pompidou din Paris, notează Libero Quotidino.