Evenimentul Zilei > Politica > Emil Boc și-a depus candidatura din partea PNL și nu a ascultat de sfaturile date de Traian Băsescu
Emil Boc și-a depus candidatura din partea PNL și nu a ascultat de sfaturile date de Traian Băsescu

Emil Boc și-a depus candidatura din partea PNL și nu a ascultat de sfaturile date de Traian Băsescu

Deși s-a zvonit că Emil Boc nu va participa la alegerile locale din partea PNL, ci va opta, în ultima clipă, pentru PMP-ul condus de Traian Băsescu, primarul Clujului și-a depus candidatura la Biroul Electoral, din partea Partidului Național Liberal.

Dacă în alte orașe ale României, candidații liberali vor duce lupte grele pentru câștigarea postului de primar, la Cluj Napoca, jocurile sunt făcute încă dinainte de a începe: Emil Boc va fi ales primar din primul tur cu un procent de 64 la sută din voturi.

Însoțit de mai mulți membrii ai vechiului PDL, metamorfozați în liberali, și de un singur membru al fostului PNL, senatorul Marius Nicoară, Emil Boc și-a depus candidatura pentru alegerile locale. ”Mi-am depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Cluj Napoca. Urmăresc ca în următorii patru ani, Clujul să aibă cele mai muilte locuri de muncă din Romînia și, de asemenea, să fie orașul cu cea mai bună calitate a vieții. Acest lucru este posibil, am demonstrat că putem fi un competitor serios la adresa capitalei, la adresa Bucureștiului și credem că împreună cu echipa PNL putem avea, repet, în Cluj Napoca, orașul cu cele mai multe locuri de muncă”, a spus Boc.

Pentru aceste alegeri locale, senatorul PNL Alin Tișe și-a depus candidatura pentru funcția de consilier județean. Surse politice susțin că Tișe va dori să fie ales președinte al Consiliului Județean Cluj, instituție pe care a condus-o în perioada 2008-2012.

Boc nu mai ascultă de sfaturile lui Băsescu

Cu ocazia depunerii candidaturii, Emil Boc s-a referit și la declarațiile făcute, sâmbătă, la Cluj Napoca, fostul președinte al României, Traian Băsescu. Fostul premier a evitat să se refere pe larg la această declarație: ”Pot să spun doar atât – prietenia rămâne, dar sfaturile nu”.

Sâmbătă, la Cluj Napoca, președintele Traian Băsescu a participat la prezentarea candidaturii pentru Primăria Cluj Napoca a deputatului Adrian Gurzău. Cu această ocazie, fostul președinte a afirmat că a sosit timpul că Emil Boc să facă un pas în spate și să lase pe un altul mai bun decât el. "O spun eu, ca prieten, ca om care îl apreciază foarte mult pe primarul Clujului, Emil Boc. El este un foarte bun om politic şi un bun primar. Dar Clujul are nevoie de un primar foarte bun, nu de unul bun. Aşa că la toţi ne vine rândul să predăm ştafeta unuia mai bun decât noi, iar prietenului meu Emil Boc îi spun, cu toată prietenia: dragă Emile, a venit timpul să predai ştafeta unuia şi mai bun decât tine. Şi, cu siguranţă, mult mai entuziast", a declarat Traian Băsescu.