Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, a lansat un nou atac îndreptat către Ludovic Orban, actualul lider al Partidului Național Liberal (PNL). Boc a spus că președintele formațiunii politice a rămas fără energie, iar rezultatele de la ultimele alegeri i se datorează președintelui Klaus Iohannis.

Primarul Emil Boc a lansat un nou atac la adresa lui Ludovic Orban, pe care îl acuză că a rămas „fără benzină”

„Domnul Orban nu mai poate reprezenta viitorul pentru PNL pentru că a pierdut ultimele alegeri. Să fim bine înțeleși, ultimele alegeri pentru PNL le-a câștigat președintele Iohannis, nu domnul Ludovic Orban. Dacă nu era președintele Ioahnnis PNL-ul nu era la guvernare. Că să fim corecți cu istoria!

Rolul domnului Orban a fost important în momentele când am câștigat europarlamentarele, apoi cu președintele prezidențialele. Dar benzină domniei sale se aproapie de sfârșit când vorbim de capacitatea de a duce mai departe un partid la nivelul următor.

Atunci trebuie să te uiți la un lider care are capacitatea din mers, din partid, să ducă partidul la nivelul următor. Din punctul acesta de vedere am văzut în actualul premier un om care se dedică și își dorește să schimbe în bine, își asumă schimbările importante, partea asta de vaccinare, de pandemie s-a implicat total”, a spus Emil Boc pentru Ziua Live.

Cine îi ia apărarea președintelui PNL

În apărarea lui Ludovic Orban a sărit președintele PNL Teleorman, Costel Barbu, fost secretar general adjunct al Guvernului.

„Să vii tu, astăzi, să ne explici ce merite are Klaus Iohannis, cel pe care l-ai refuzat în 2014 și să îl blamezi pe Ludovic Orban, președintele care i-a asigurat PNL-ului, în 2020, pentru prima dată de la Revoluție, victoria împotriva PSD, este mai mult decât revoltător”, a afirmat Costel Barbu. Ludovic Orban duce o bătălie internă în interiorul Partidului Național Liberal, cu premierul Florin Cîțu, pentru funcția de președinte.