Emil Boc: Dosarul Năstase este politic, pentru că pesediștii s-au turnat între ei

Emil Boc: Dosarul Năstase este politic, pentru că pesediștii s-au turnat între ei

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că premierul Victor Ponta are dreptate "în ghilimele" când spune că dosarul Năstase este politic.

"Da, Victor Ponta are dreptate, dosarul Năstase este, în ghilimele, un dosar politic pentru că toţi turnătorii şi denunţătorii din dosar sunt pesedişti. De la Sechelariu la Jianu sau consulul din China, toţi s-au turnat între ei, pesediştii. Deci da, este un dosar politic PSD şi vă rog să sesizaţi nuanţa de ironie", a spus Boc, conform Agepres.

El a adăugat că premierul Ponta greşeşte profund atunci când face declaraţii care vizează puterea judecătorească şi Justiţia în ansamblu, având în vedere că din poziţia sa de şef al Guvernului trebuie cântărit fiecare cuvânt.

"Un stat care vrea să fie cu drepturi depline în Uniunea Europeană, nu face, de la cel mai înalt nivel, acuzaţii la adresa justiţiei. Primul-ministru trebuie să fie, la fel ca celelalte autorităţi ale statului, un om care sprijină instituţiile, nu le desfiinţează prin declaraţii care pun sub semnul întrebării verdictul pe care îl dau. Acasă, în familie poţi să ai comentarii de ce nuanţă vrei tu, dar ca om politic şi prim-ministru nu ai voie să pui la îndoială o decizie a unei instanţe judecătoreşti, indiferent despre cine este vorba, şi despre mamă să fie", a spus Boc. Premierul Victor Ponta a declarat în seara în care Năstase a fost condamnat, că lui Adrian Năstase i s-a făcut o mare nedreptate. "Adrian Năstase e un condamnat politic, o victimă a regimului Traian Băsescu şi un caz perfect comparabil cu cel al Iuliei Timoşenko", a spus Ponta, la România TV. "Adrian Năstase, care ne-a băgat în Uniunea Europeană şi în NATO, se duce în închisoare, Traian Băsescu, care de 10 ani ne fură şi ne scoate din Europa, e încă la Cotroceni. Evident că e injust", a mai spus el.

Ne puteți urmări și pe Google News