Evenimentul Zilei > Politica > Emil BOC ar ieși din nou primar cu un scor zdrobitor. Surpriza vine de la un candidat independent care are de trei ori mai multe voturi decât candidatul susținut de PSD Cluj
Emil BOC ar ieși din nou primar cu un scor zdrobitor. Surpriza vine de la un candidat independent care are de trei ori mai multe voturi decât candidatul susținut de PSD Cluj

Emil BOC ar ieși din nou primar cu un scor zdrobitor. Surpriza vine de la un candidat independent care are de trei ori mai multe voturi decât candidatul susținut de PSD Cluj

După ce și-a devorat candidatul pentru alegerile locale, PSD a mai primit o palmă usturătoare de candidatul Partidului pentru Mișcarea Liberală, un partid de buzunar, Liviu Alexa.

Un sondaj de opinie comandat de candidatul Liviu Alexa, care vrea să fie noul primar al Clujului, arată că actualul primar și fost premier al României, Emil Boc ar fi votat zdrobitor de către clujeni.

În timp ce Boc stă foarte bine în sondaje, locul doi este ocupat de candidatul Liviu Alexa care va reușit să ducă în Consiliul Local CLuj Napoca, un număr de patru consilieri locali. În tot acest timp, PSD Cluj a demis-o pe Aurelia Cristea, deputat, și fost ministru al Dialogului Social, din poziția de candidat pentru funcția de primar al Clujului. Cei de la PSD Cluj au ales să susțină uin candidat independent, care se zbate, la propriu, să iasă din anonimat, deoarece notorietatea lui și intenția de vot este foarte mică.

Într-un sondaj de opinie comandat de canditatul LIviu Alexa, care a pornit în aceasta campanie ca și independent, se arată că Emil Boc va câștiga detașat alegerile cu un procent de 67,08 la sută din voturile clujenilor.

Pe locul doi se situează candidatul Partidului Mișcarea Liberală, Liviu Alexa care va fi votat de 16.81 la sută dintre clujeni.

Pe locul al treilea, la mare distanță este candidatul indepentent Octavian Buzoinu, susținut de PSD și ALDE, care nu reușește decât un scor electoral derizoriu, de 5.43 la sută.

Clujenii vor și altceva

Candidatul Liviu Alexa a declarat pentru EvZ că este greu ca Emil Boc să fie învins la vot, deoarece cifrele arată o realitate clară. Alexa a mai precizat că îi va reprezenta cu cinste pe cei care îl vor vota în Consiliul Local al municipiului Cluj Napoca. ”Oamenii vor o schimbare după 12 ani cu Funar și 12 ani cu Boc. Cred ca le-am demonstrat faptul ca știu să muncesc mult și corect, că sunt implicat în proiectele orașului, am experiența și determinarea de a le duce la capăt. Îmi doresc pentru Clujul meu drag un viitor concret, care să schimbe în mai bine viețile clujenilor. Știu cum putem lucra la acest viitor împreună”, a spus Liviu Alexa.