Evenimentul Zilei > International > Vladimir Putin, în Război cu Elton John: „Sunt profund deranjat de asta!”
Vladimir Putin, în Război cu Elton John: „Sunt profund deranjat de asta!”

Vladimir Putin, în Război cu Elton John: „Sunt profund deranjat de asta!”

Dispută neașteptată între președintele Rusiei, Vladimir Putin și celebrul artist britanic Elton John.

Elton John revine cu o reacție fermă, după ce Vladimir Putin a afirmat într-un interviu pentru Financial Times că valorile liberale sunt „învechite".

Englezul s-a declarat profund deranjat de afirmațiile președintelui de la Moscova.

„Sunt profund deranjat când am citit interviul dumneavoastră recent din Financial Times. Categoric nu sunt de acord cu ideea că a urma politici care să îmbrăţişeze diversitatea multiculturală şi sexuală este ceva învechit în societăţile noastre", a notat Elton John într-o scrisoare deschisă. 

Elton John îl acuză pe Putin de ipocrizie

Elton John a atras atenția asupra mesajului duplicitar al lui Putin privind comunitățile LGBT și a faptului că filmul său biografic a fost cenzurat.

„Consider că există duplicitate în afirmaţia dumneavoastră că aţi vrea ca oamenii din comunitatea LGBT ‘să fie fericiţi’ şi că ‘nu avem o problemă cu asta’. Şi totuşi, distribuitorii ruşi au ales să cenzureze din plin filmul meu ‘Rocketman’, înlăturând toate referirile la faptul că mi-am găsit adevărata fericire prin relaţia mea de 25 de ani cu David şi creşterea celor doi frumoşi fii ai mei. Simt că asta este ipocrizie.

Sunt mândru că trăiesc într-o parte a lumii unde guvernele au evoluat şi recunosc dreptul universal de a iubi pe oricine dorim. Şi sunt cu adevărat recunoscător de progresul politicilor guvernamentale, care a permis şi susţinut legal căsătoria mea cu David. Asta ne-a adus o linişte extraordinară şi fericire", a declarat Elton John. 

Vladimir Putin: „Gândirea liberală a devenit învechită!"

„Gândirea liberală a devenit învechită. Este în conflict cu interesele majorităţii copleşitoare a populaţiei (…) Valorile tradiţionale sunt mai stabile şi mai importante pentru milioane de oameni decât această gândire liberală care, după părerea mea, este pe cale de dispariţie”, este mesajul controversat al lui Putin.