Elon Musk donează 100 de milioane de dolari. Ce trebuie să facă concurentul pentru premiu

Elon Musk a lansat un concurs cu un premiu consistent de 100 de milioane de dolari. Concurentul trebuie să vină cu o tehnologie inovatoare de captare a carbonului.

Elon Musk a anunţat pe social media: „Donez 100 de milioane de dolari premiu pentru cea mai bună tehnologie de captare a carbonului”. Adăugând că va oferi „detalii săptămâna viitoare”.

Elon Musk, se ţine de promisiune

Elon Musk l-a întrecut pe Jeff Bezos, devenind cel mai bogat om din lume, înainte de scăderea prețului acțiunilor Tesla. Musk a cerut pe Twitter sfaturi fanilor săi. Scopul este acela de a dona bani celui care vine cu o idee care să ajute la captarea carbonului din aer.

Elon Musk a semnat pentru Giving Pledge, o inițiativă lansată de Bill Gates și Warren Buffett. În program se solicită să doneze cel puțin jumătate din averea lor pe parcursul vieții pentru:
-pentru educație științifică și inginerească
-Cercetare în domeniul energiei regenerabile
-cercetare pediatrică
-cercetarea spațiului uman.

Agenția Internațională pentru Energie a declarat că este necesară o dezvoltare masivă a tehnologiilor de captare a carbonului.

Elon Musk conduce unele dintre cele mai avansate companii din lume. Pe lângă producătorul de automobile electrice Tesla, el conduce compania de rachete SpaceX și Neuralink.

Concursul de captare a carbonului propus de Musk ar merge spre o cauză care ar putea juca un rol major în lupta împotriva schimbărilor climatice. Mai ales acum sub administrația Biden.

Președintele Joe Biden s-a angajat să accelereze dezvoltarea tehnologiei de captare a carbonului

Joi, el a numit-o pe Jennifer Wilcox, expertă în tehnologii de îndepărtare a carbonului, în funcția de secretar adjunct adjunct principal pentru energie la Departamentul de Energie al SUA.

Mai exact, Biden vrea să stimuleze proiecte de captarea carbonului la scară largă. Intenționează să crească investițiile federale și stimulentele fiscale pentru dezvoltarea tehnologiei.

Chiar dacă toate emisiile de gaze cu efect de seră s-ar opri, cel puțin 33 de gigatone de dioxid de carbon ar trebui aspirate din atmosferă. Sunt concluziile unui studiu publicat recent, scrie businessinsider.