Elon Musk ar putea distruge Gmail. Sfârșitul se apropie

Elon Musk ar putea distruge Gmail. Sfârșitul se apropie Sursa Foto: Arhiva EVZ

Elon Musk a postat un nou mesaj din care reiese că sfârșitul Gmail Se apropie. Miliardarul ar putea lansa un nou serviciu de email, sub umbrela platformei X.

Elon Musk a postat un mesaj care menționa o posibilă închidere a Gmail. Miliardarul ar putea lansa un nou serviciu de e-mail, Xmail, sub umbrela platformei X. El dorește să transforme X într-o „aplicație pentru orice”. Modelul de la care s-ar inspira e WeChat-ul chinezesc, dar fără a-și stabili limite.

Totul a pornit de la o glumă care a circulat în mediul online, potrivit căreia Google ar fi pe punctul de a închide popularul său serviciu de e-mail Gmail, lăsând astfel peste 1,8 miliarde de utilizatori la nivel global fără căsuțe de mesaje.

„Când o să facem XMail?”, a scris un inginer informatician care lucrează la X. Câteva ore mai târziu, a venit răspunsul lui Musk: „It's coming”.

Ne puteți urmări și pe Google News
Elon Musk

Sursa foto Arhiva EVZ

Elon Musk are planuri mari

Elon Musk ar avea deja două planuri. Primul ar fi că facă Xmail exclusiv pentru X. Serviciul ar fi accesibil doar abonaților platformei X, integrându-se în sistemul existent. Al doilea plan este să deschidă o aplicație separată. Xmail ar fi lansat ca o aplicație independentă, disponibilă pe smartphone-uri, tablete și computere, cu acces și prin browser.

Platforma social media X

Platforma X a lui Elon Musk, fosta Twitter. Sursa foto: PhotoPawel | Dreamstime.com

Prioritățile echipei X

O altă prioritate a echipei X este implementarea unui sistem de tranzacții similar cu PayPal sau WeChat, permițând schimbul de bani și plățile online. Încă din octombrie anul trecut, după cum a dezvăluit The Verge, Musk le-a declarat angajaților: „Nu veți mai avea nevoie de un cont bancar”, așteptându-se să facă operațională această funcție inovatoare încă „până la sfârșitul anului 2024”.

Ce se întâmplă cu Gmail

Google a anunțat că Gmail este „aici pentru a rămâne” după ce o farsă care susținea că se va închide s-a răspândit pe scară largă pe rețelele de socializare. Farsa a fost făcută pe platforma X și a fost vizualizată de peste șapte milioane de ori.

Această farsă pare să se bazeze pe un e-mail real trimis de Google în 2023. Ea îi anunța pe oameni că Gmail va opri accesul la cea mai elementară vizualizare HTML a sa. Vizualizarea HTML originală a fost folosită când Gmail a fost lansat în 2004 și ar fi de nerecunoscut pentru majoritatea persoanelor care folosesc serviciul în prezent.

„Vă transmitem o actualizare importantă despre Gmail”, se arată în postarea virală. „După ani de zile în care am conectat milioane de oameni din întreaga lume, am permis o comunicare perfectă și am încurajat nenumărate conexiuni, călătoria Gmail se apropie de sfârșit.”