Elon Musk a spus că lucrul de acasă în timpul pandemiei i-a „păcălit” pe oameni să creadă că nu trebuie să muncească din greu. Economiștii îl contrazic

Elon Musk a spus că lucrul de acasă în timpul pandemiei i-a „păcălit” pe oameni să creadă că nu trebuie să muncească din greu. Economiștii îl contrazic Sursă: Twitter

Elon Musk nu este un fan al lucrului la distanță. La primele ore ale zilei de miercuri, Musk a comentat un tweet care părea să arate un e-mail de la el pentru personalul executiv Tesla, spunând: „Oricine dorește să lucreze la distanță pentru un minim (și mă refer la *minimum*) de 40 de ore pe săptămâna sau plecați de la Tesla.”

Deși Elon Musk nu a confirmat autenticitatea e-mailului, când a fost întrebat dacă o politică atât de strictă în birou ar putea fi considerată învechită de unii, el a răspuns: „Ar trebui să pretindă că lucrează în altă parte”. Tweeturile nu au fost complet din senin.

Musk și-a exprimat anterior dezgustul față de lucrătorii americani care „încearcă să evite total să meargă la muncă” într-un interviu din mai pentru The Financial Times – deși îi contrasta cu lucrătorii din China, în loc să compare lucrătorii de la birou și de la distanță.

De asemenea, luna trecută, el a postat pe Twitter: „Toate lucrurile legate de statul-acasă-din-cauza-COVID i-a păcălit pe oameni să creadă că de fapt nu trebuie să muncești din greu”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Musk, care a criticat mandatele de izolare și a sfidat ordinele de adăpostire trimițând lucrătorii înapoi la fabrica sa Tesla din California în mai 2020, ar putea avea o idee greșită despre munca de la distanță. Insider a vorbit cu trei economiști, toți dintre care au spus că munca de la distanță în timpul pandemiei nu a afectat productivitatea lucrătorilor.

Elon Mus, despre munca de acasă în timpul pandemiei

„Majoritatea dovezilor arată că productivitatea a crescut în timp ce oamenii au stat acasă”, a declarat pentru Insider dr. Natacha Postel-Vinay, istoric economic și financiar la London School of Economics.

„Oamenii au petrecut mai puțin timp cu naveta, așa că puteau folosi o parte din acest timp pentru a lucra și, de asemenea, au putut să petreacă mai mult timp cu familia și dormind, ceea ce însemna că sunt mai fericiți și au ajuns să fie mai productivi”, a adăugat ea.

Musk nu a răspuns imediat când a fost contactat de Insider în afara orelor de lucru obișnuite.

Date partajate cu Bloomberg în februarie 2021 de producătorul de VPN, NordVPN Teams a sugerat că, în multe economii, lucrul de acasă înseamnă că oamenii lucrează mai multe ore.

Prof. Albrecht Ritschl, profesor de istorie economică, a mai spus că reducerea navetei este un bonus pentru productivitatea lucrătorilor și a adăugat că munca de acasă duce la mai puține ore petrecute în „întâlniri fără rost”.

„Timpul petrecut la birou nu este același lucru cu munca din greu”, a spus Ritschl, citata de businessinsider.com.