Elizabeth Taylor, o viaţă în imagini | FOTOREPORTAJ

Elizabeth Taylor, o viaţă în imagini | FOTOREPORTAJ

Actriţa americană Elizabeth Taylor a murit astăzi, la vârsta de 79 de ani. O adevărată legendă a Hollywood-ului, Taylor a fost una dintre cele mai admirate actriţe ale secolului XX.

Elizabeth Taylor, ultima stea a Hollywood-ului de altădată, a murit astăzi, la vârsta de 79 de ani, la spitalul Cedar Sinai, din Los Angeles.

Elizabeth Taylor, în decembrie 2007, în Los Angeles, cu câteva minute înainte de începerea unei piese de teatru pe care actriţa a urmărit-o din primele rânduri.

Imagini din timpul filmărilor la pelicula "Suddenly Last Summer", din 1959

Ne puteți urmări și pe Google News

Şi unul dintre rolurile care au consacrat-o, Cleopatra, în filmul cu acelaşi nume, lansat în 1963. Elizabeth Taylor a jucat în acest film alături de Richard Burton. În timpul acestor filmări, între cei doi actori s-a înfiripat o poveste de dragoste. cei doi au divorţat de soţii lor, iar în 1964 s-au căsătorit. Mariajul lor a durat 10 ani.

Cleopatra, 1963

În 1967, Richard Burton şi Elizabeth Taylor au jucat împreună într-un film, o adaptare a unei piese de Shakespeare, "Îmblânzirea scorpiei". În timpul acestor filmări, cei doi actori sărbătoreau deja trei ani de căsnicie. După zece ani de mariaj, cei doi au divorţat, însă, în 1975 au decis să să căsătorească din nou. Au rămas împreună nouă luni, după care au divorţat a doua oară.

Elizabeth Taylor, într-o fotografie nedatată.

În 1994, în timpul filmărilor la "The Flintstones"

Elizabeth Taylor, în februarie 2003, la finalul emisiunii "Larry King Live", la studioul CNN, din Los Angeles.

Elizabeth Taylor, alături de actorul Paul Newman (1925 - 2008), în timp ce filmau o scenă din filmul "Cat On A Hot Tin Roof" - 1958.

Elizabeth Taylor, la vârsta de 12 ani, alături de Mickey Rooney "National Velvet" (1944)

Foto: REUTERS