Amănuntele picante din tinereţea celor două legend hollywoodiene – care, din păcate, nu mai sunt în viaţă ca să infirme sau să confirme aceste informaţii – sunt dezvăluite de un nou volum despre viaţa lui Mickey Rooney. Potrivit autorilor Richard A. Lertzman şi William J. Birnes, cea care a descoperit scandaloasa relaţie extraconjugală a fost Betty Jane, cea de-a doua soţie a actorului, care i-ar fi surprins în poziţii compromiţătoare.

“A vrut să-i facă o vizită surpriză la studiourile din Los Angeles. A intrat în cabina lui şi i-a găsit împreună. Elizabeth Taylor era în genunchi iar Mickey era în extaz”, a povestit Pam McClenathan, prietenă intimă şi infirmieră a lui Betty Jane. Şocată, femeia a introdus imediat acţiune de divorţ.

În 1944, Taylor şi Rooney au jucat împreună în pelicula National Velvet, iar povestea care a dus la divorţul actorului s-ar fi consumat după terminarea filmărilor. Betty Jane a obţinut divorţul în 1949, împreună cu o sumă mare de bani.

Ulterior, Rooney, care a murit în 2014 la vâsta de 93 de ani, şi-a refăcut viaţa de şase ori şi a procreat de nouă ori. Prima sa soţie fusese Ava Gardner iar după Betty Jane au urmat: Martha Vickers, Elaine Devry, Carolyn Mitchell, Margaret Lane, Carolyn Hockett şi Jan Rooney (din 1978 până la moartea actorului).

Elizabeth a avut, de asemenea, un număr impresionant de mariaje. Frumoasa actriţă a fost condusă în faţa altarului de Larry Fortensky, John Warner, Richard Burton (de două ori), Eddie Fisher, Mike Todd, Michael Wilding şi Conrad Hilton, Jr.