Evenimentul Zilei > EVZ Special > Eliberarea lui Dragnea l-a înfuriat pe Becali. „Astfel de lucruri nu există!”
Eliberarea lui Dragnea l-a înfuriat pe Becali. „Astfel de lucruri nu există!”

Eliberarea lui Dragnea l-a înfuriat pe Becali. „Astfel de lucruri nu există!”

Liviu Dragnea a fost eliberat în data de 1 noiembrie 2019 din pușcărie. I s-a dat permisie doar de o zi de la Penitenciarul Rahova, decizie care l-a scandalizat pe Gigi Becali, de Crăciun. 

Liviu Dragnea petrece Crăciunul și revelionul după gratii, iar în acest context, latifundiarul din Pipera a amintit ancheta desfășurată de către fostul ministru al justiției, Ana Birchall, după permisia lui Dragnea.

„Faci anchetă că de ce i-a dat o zi acasă… Băi… fă anchetă că de ce nu a primit zece zile de stat acasă… și i-ați dat doar o zi de stat acasă. Șefului Camerei Deputaților trebuia să i se dea un regim semi-deschis de detenție! Stă la pușcărie pentru o nimica toată”, a declarat Gigi Becali.

Gigi Becali crede autoritățile sunt rău intenționate, când de fapt legea le permite să fie mai permisive.

„Și mie mi-a dat eliberare o zi într-un an… trebuia să primesc 30 zile eliberare… Asta e țară de creștini?! Când îi dai unui om doar o zi liber acasă… în loc să-i dai 30… nu ești creștin! Ești criminal! Totul pornește de la răutate. Legea obligă să dai mai multe zile în libertate, dar nu vor ăia de la pușcărie. Ei au rămas cu mentalitatea de pușcărie grea, lucruri care nu există în Europa”, a completat patronul de la FCSB.

Gigi Becali, hotărât să părăsească România

Teama de DNA l-a determinat pe Gigi Becali să anunțe că se va muta în Grecia.

„Am avut niște probleme și vad că încă le am, mi-a zis și familia: ‘hai să ne mutăm din țara asta!’ Păi, dacă nu pot să-mi protejez familia… M-am dus în Grecia, m-am interesat, o să-mi iau cetățenie. Și eu, și toata familia! Păi, am ajuns să stau la cheremul unui procuror, un puști, că vrea el să se afirme și inventează acuzații… El spune că știam în 2014, când eram în pușcărie, adică eu spălam bani din pușcărie!  (…)

Eu am făcut pușcărie și nu mai vreau să fac! Adică să am nepoți și eu să stau la pușcărie că vrea un procuror? E prejudiciu? Bine, mă, plătesc prejudiciu și fac pușcărie în Grecia! În Grecia se pune o brățară, nu faci pușcarie! Acolo faci pușcărie doar dacă dai în cap, omori”, a declarat Gigi Becali la RTV.