Elevul poştaş, curtat de companiile private de curierat | VIDEO
- Adam Popescu
- 8 iunie 2009, 16:25
Companiile de curierat se bat pe elevul poştaş. Reprezentanţii acestora iau cu asalt liceele de profil încă din timpul anului şcolar, fie pentru a oferi un loc de practică, fie pentru a recruta absolvenţi.
Directorul Colegiului Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii “Gheorghe Airinei“ din Bucureşti, Adriana Trifu, ne-a declarat că faţă de anul trecut, oferta companiilor este mai redusă, însă tot există cerere.
Orange şi Fan Courier iau elevii de pe băncile şcolii
Printre firmele care bat la uşa liceelor de profil se numără pe lângă Poşta Română şi companii precum Fan Courier, Hit Mail, Orange sau RDS&RCS, acestea fiind şi câteva dintre cele cu care colegiul “Gheorghe Airinei“ a încheiat parteneriate.
În cei patru ani de liceu, elevul care vrea să devină “tehnician de poştă“ va studia materii precum managementul serviciilor poştale, operaţiuni financiare în unităţile poştale, exploatarea serviciilor poştale, planificarea operaţională, marketingul afacerii sau organizarea resurselor umane.
Primul absolvent, în urmă cu 70 de ani
Colegiul de profil “Gheorghe Airinei“ pregăteşte poştaşi de aproape 70 de ani.
Înfiinţată în 1942, în Bucureşti, ca şcoală Medie Tehnică de Telecomunicaţii cu durata de 4 ani, şcoala avea ca scop principal pregătirea tehnicienilor pentru unităţile de poştă şi telecomunicaţii.
În 1966 avea să se înfiinţeze Liceul de Poştă şi Telecomunicaţii cu durata de 5 ani, care a funcţionat în localul Poştei Centrale, în anul 1970 se transformă în Grupul Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii, iar în 2000 „viitorii” poştaşi aveau să studieze la Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii “Gheorghe Airinei“.
196 de locuri pentru următorul an şcolar Pentru anul şcolar 2009-2010, Colegiul pune la dispoziţia elevilor de clasa a VIII-a, şapte clase cu un număr total de 196 de locuri.
Dintre acestea, o singură clasă, respectiv 28 de elevi vor putea să opteze pentru profilul de poştă, iar media ultimului admis a fost anul trecut 7,50.
Liceul nu se adresează numai absolvenţilor de clasa a VIII-a din Bucureşti, ci şi celor din provincie.
Adriana Trifu ne-a spus că liceul are 600 de locuri de cazare, în cele două cămine, de fete şi băieţi şi cantină proprie, iar costul cazării se ridică la 70 de lei pe lună.
Reprezentanţii aceluiaşi colegiu spun că la nivel naţional, mai există alte şase licee cu acelaşi profil, de poştă şi telecomunicaţii, recunoscute de ministerul Învăţământului.
Acestea sunt situate în Constanţa, Bacău, Baia Mare, Cluj, Timişoara şi Deva.
CITIŢI ŞI: Mizeriile pe care le "înghite" sportivul nefotbalist Specia de elev agricultor se adaptează la urbanizare Seminţele şi guma de mestecat, interzise elevului ecologist Elevul chimist ştie că nu ies bani din eprubetă Profilul elevului de la matematică-informatică CAMPANIE EVZ: Elevul de liceu, între carte şi huliganism