De cele mai multe ori, perseverența este cheia spre succes. Asta a dovedit-o și Iustina Vrînceanu, elevă a Școlii „Mihail Sadoveanu” din Huși. Aceasta a absolvit gimnaziul cu media 9.98, după o navetă epuizantă de 4 ani între Huși și Oțetoaia. Determinarea fetei a ajutat-o să aibă puterea să învețe zi de zi pânã seara târziu. Toate aceste sacrificii i-au adus succesul. 

La finalul gimnaziului, Iustina i-a fãcut mândri pe toti cei dragi, devenind un adevărat exemplu pentru colegii ei. Îsi aminteste, zâmbind, faptul cã în clasa a II-a, când a venit sã învețe la oraș, era atât de în urmã cu materia fațã de colegii din oraș, cã nu își dorea decât să îi ajungã din urmă într-o zi. 

După ani de muncă, la final de gimnaziu, Iustina Vrînceanu i-a întrecut pe toti. Aceasta îsi dorește sã devinã un cadru didactic.

„Clasa I am fãcut-o în satul natal, iar pãrintii mei și-au dorit foarte mult sã merg mai departe, la o școalã mai bunã, unde concurența este mult mai mare, și iatã cã dorinta lor a dat și roade”, a explicat eleva, conform Vremeanoua.ro.

„Când am avut primul contact cu copiii de la oras, care erau mult mai pregãtiti decât mine, mi-am dat seama cã trebuie sã muncesc mult. Cu ajutorul doamnei învãțătoare Ivan Cãtãlina Valentina, am reușit însã sã-i ajung din urmã și iatã cã, prin mult efort, am obținut titlul de șef de promoție la Școala Gimnazialã „Mihail Sadoveanu”, a explicat Iustina. 

Titlul a bucurat-o nespus, întrucât a fost o confirmare a faptului cã tot efortul ei a meritat. 

„Am terminat gimnaziul cu media 9.98. Oarecum, mã asteptam la acest rezultat. Am fost foarte fericitã, acesta fiind un imbold pentru mine de a continua sã fiu la fel de serioasã și consecventã ca pânã acum”, a spus Iustina. 

Ambiția elevei se vede și în planurile pe care le are pe viitor.

„Vreau sã mã duc la Colegiul National “Cuza Vodã” Husi, la profilul Matematicã – Informaticã, pentru cã îmi place Matematica. Este prea devreme sã iau o hotãrâre, dar mã gândesc sã devin în viitor un cadru didactic”, sustine sefa de promotie de la Scoala “Mihail Sadoveanu”. “Pãrintii mei întotdeauna au fost aproape de mine, m-au îndrumat, m-au încurajat si mi-au spus întotdeauna cã bucuria lor cea mai mare este ca eu sã învãt carte, asta fiind rãsplatã pentru sacrificiul pe care l-au fãcut în toti anii acestia. Ei au fost obisnuiti cu rezultatele mele deoarece încã de micã am început sã vin acasã cu diplome si note foarte bune”, a mai adãugat eleva.

De asemenea, aceasta le este recunoscătoare tuturor dascălilor din gimnaziu.

„Acești ani au trecut foarte repede. Pot spune cã m-am simțit foarte bine, deoarece am avut alãturi niște profesori și colegi extraordinari. În primul rând, aș vrea sã îi mulțumesc foarte mult doamnei mele diriginte, Otilia Roman, un dascãl minunat care a reușit sã se apropie de toți copiii, care și-a îndeplinit cu succes meseria de profesor și de aceea pentru noi (clasa a VIII-a A) a fost ușor sã înțelegem materia pe care o predã. Nu am cuvinte sã descriu plãcerea și bucuria pe care o aveam în suflet când lucram alãturi de doamna profesoarã de Matematicã, Maria Mihãilã, cu ajutorul cãreia mi-am descoperit și mi-am dezvoltat pasiunea pentru aceastã materie. De asemenea, le mulțumesc și doamnei profesoare de Chimie, Angheluș Miluța, pentru cã datoritã ei am ajuns la etapa naționalã a concursului „Raluca Rîpan”, doamnei profesoare de Francezã, Cristina Ciupilan, pentru cã, datoritã dânsei, am învãtat si am îndrãgit Limba Francezã, doamnei directoare Daniela Branici, pentru cã mi-a acordat șansa sã învãt la aceastã școalã și, de asemenea, le mulțumesc tuturor celorlalți profesori care au contribuit la pregãtirea mea”.