Evenimentul Zilei > Actualitate > ELEV de LICEU TERORIST cibernetic. Băiatul de numai 16 ani a pus pe jar serviciile secrete din mai multe țări
ELEV de LICEU TERORIST cibernetic. Băiatul de numai 16 ani a pus pe jar serviciile secrete din mai multe țări

ELEV de LICEU TERORIST cibernetic. Băiatul de numai 16 ani a pus pe jar serviciile secrete din mai multe țări

Un tânăr din Marea Britanie, în vârstă de 16 ani, a spart mai multe site-uri din întreaga lume, incluzând site-ul www.seaworld.com din Florida. Acesta neagă că ar fi trimis alarme false cu bombe companiilor americane aeriene.

Tânărul  a spart 12 conturi din Africa, Asia, Europa și Statele Unite ale Americii. Acesta a trimis chiar și un mesaj către Casa Albă: ”Domnilor grabiți-vă, ceasul ticăie!”.

După acest mesaj, agenții FBI au intrat în alertă și imediat a fost găsit făptașul în Marea Britanie, cazul fiind transmis autorităților britanice. Potrivit acestora, amenințarea nu era una credibilă.

Infractorul cibernetic a fost localizat imediat de autoritățile locale, în Plymouth. 

Ben Sample, tânărul de 16 ani, a negat faptul că ar fi trimis mesaje de amenințare companiilor aeriene americane, dar a recunoscut că a spart alte conturi.

În prezent, cazul încă se judecă, datorită faptului că autorităților le este foarte greu să stabilească o pedeapsă, din cauza vârstei, transmite Dailymail