Elev de 15 ani, înjunghiat în parc de un adolescent de 17 ani, pentru o țigară

Elev de 15 ani, înjunghiat în parc de un adolescent de 17 ani, pentru o țigară Sursa foto: Dreamstime.com

Un minor de 15 ani a fost rănit cu un cuțit de un adolescent mai mare. în vârstă de 17 ani, după ce a refuzat să-i dea o țigară. Incidentul s-a petrecut în Parcul Municipal din Roman, iar poliția a reținut suspectul pentru 24 de ore.

Un incident violent s-a petrecut în Parcul Municipal din Roman. Un adolescent de 15 ani a fost agresat de altul mai mare, care are 17 ani.

Totul a plecat de la țigări, care de altfel, sunt interzise minorilor.

Minor înjunghiat în parc după ce a refuzat să dea o țigară

Cutit

Un adolescent de 15 ani a fost victima unei agresiuni cu un cuțit. Arhiva Foto EVZ

Un adolescent de 15 ani, elev la Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman, a fost victima unei agresiuni cu un cuțit, în data de 14 februarie, în jurul orei 14:00, în Parcul Municipal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Agresorul, un adolescent de 17 ani, elev la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, i-ar fi cerut o țigară.

În urma refuzului, băiatul de 17 ani l-ar fi înjunghiat la piciorul drept pe elevul de 15 ani.

Poliția a reținut agresorul pentru 24 de ore

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Roman, unde i s-a acordat îngrijire medicală.

Polițiștii din cadrul Poliției Roman au fost sesizați de către personalul medical despre incident și au demarat cercetările.

Ei au reușit să identifice și să depisteze suspectul, care se afla în posesia cuțitului folosit la agresiune.

Agresorul urmează să fie prezentat instanței

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost încadrat pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

În cursul zilei de astăzi, suspectul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, care va decide dacă va propune arestarea preventivă sau o altă măsură de siguranță.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta, potrivit Monitorul Neamț.

Câţi minori fumează în România

Potrivit unui studiu, 15% dintre fumătorii adulţi din România au declarat că au început să fumeze înainte de a împlini 14 ani, iar 38%, înainte de a împlini 18 ani.  14,6% dintre copiii şcolarizaţi cu vârsta între 13 şi 15 ani fumează tutun, ceea ce înseamnă că aproximativ 90.000 de copii din această categorie de vârstă pot ajunge să fumeze zilnic.

8,2% dintre copii (13-15 ani) au folosit în ultimele 30 de zile ţigarete electronice. 3,1% dintre copiii şcolarizaţi (13-15 ani) au folosit în ultimele 30 de zile dispozitive electronice de încălzit tutunul.

Potrivit legilor, comercianții care le vând tutun și băuturi alcoolice tinerilor cu vârsta sub 18 ani vor risca amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei.