Evenimentul Zilei > Justitie > Elena Udrea i-a pus o întrebare-cheie celei care a condamnat-o: „El ia 4 ani şi eu 8”
Elena Udrea i-a pus o întrebare-cheie celei care a condamnat-o: „El ia 4 ani şi eu 8”

Elena Udrea i-a pus o întrebare-cheie celei care a condamnat-o: „El ia 4 ani şi eu 8”

La puţin timp după publicarea motivării în care judecătoarea Claudia Jderu (de la Curtea de Apel Bucureşti) a explicat de ce le-a condamnat pe Elena Udrea şi Ioana Băsescu la 8, respectiv 5 ani de închisoare cu executare, fostul ministru al Turismului a lansat o întrebare foarte importantă.

Elena Udrea i-a pus o întrebare-cheie celei care a condamnat-o: „El ia 4 ani şi eu 8.” Elena Udrea a primit o condamnare la opt ani de închisoare în dosarul campaniei electorale din 2009. Conform motivării, această condamnare se bazează mai mult pe protocoale și convenții internaționale decât pe Codul penal. Toate informaţiile despre motivarea instanţei pot fi citite aici.

„Haideţi să nu plecăm pe fentă. Ce treabă au înregistrările dintre Ioana Băsescu şi Giovani, puse acolo special de doamna judecător pentru a distrage atenţia presei? Doamna judecător vine şi invocă o convenţie europeană şi nu ştiu ce protocol GRECO…

Doamna judecător vine acum şi invocă în continuare aceste documente care fac de râs pregătirea unui formator de la INM. Cum să spui că am spălat bani în 2009? Doamna judecător ar trebui să motiveze o decizie pe toate capetele de acuzare, chiar şi acolo unde acuzaţiile sunt absurde…

Asta arată că dânsa a dat condamnările şi a fost pusă apoi în situaţia să găsească motivări. Tocmai de aceea a venit cu aceste cancanuri dintre Ioana Băsescu şi Giovani.

Este un abuz inimaginabil pe care l-a făcut, motiv pentru care o să-i fac plângere penală la CSM, astfel încât cineva poate o trage la răspundere pentru condamnarea aceasta total nedreaptă şi ilegală.

Elena Udrea

Elena Udrea i-a pus o întrebare-cheie celei care a condamnat-o

De ce trebuie să fie legate aceste fapte care erau contravenţii? Ce treabă are asta cu Elena Udrea? Când chiar cei care s-au dus să contracteze nişte panouri în campania electorală au spus că nu i-am trimis eu. Domnul Tarhon a spus: «Nu m-a trimis Elena Udrea». El ia 4 ani cu suspendare şi eu, instigatorul, iau 8 ani cu executare. Înţelegeţi cât de nebună este această condamnare?

Ceea ce citiţi în motivare este exact preluat din rechizitoriu. Este vorba despre finanţarea campaniei de la referendum, iar legea de atunci băga asta pe contravenţie, nu pe faptă penală.

Poate şi domnul Adrian Năstase a fost condamnat abuziv, dar nu cunosc cazul dânsului. Poate într-o zi mă voi apeca asupra lui. Le-am avut pe ale mele. De 6 ani mă lupt cu dosarele mele. Nici măcar nu a fost implicat Traian Băsescu. De aia se ocupa Modrogan (n.r. – sediul de campanie). Nu regret că l-am susţinut pe Traian Băsescu.

Nu regret că am susţinut referendumul. Au votat atâtea milioane de oameni şi nu s-a diminuat numărul parlamentarilor. Asta pot să regret”, a declarat Elena Udrea marţi seara, la Antena 3.