Elena Udrea, gest disperat. Avocata Silvia Uscov denunță un abuz

Elena Udrea, gest disperat. Avocata Silvia Uscov denunță un abuz Sursa foto: Instagram

Elena Udrea, gest disperat. Avocata Silvia Uscov denunță un abuz în acest caz și spune că mentalitățile din România sunt foarte înapoiate.

Elena Udrea trece prin momente dificile. Avocata Silvia Uscov a declarat că acesteia i se refuză acordarea permisiunii de ieșire din penitenciar pentru a petrece timp alături de fiica acesteia, care pe 20 septembrie împlinește 5 ani. Ea a spus că a sesizat Avocatul Poporului și că va formula plângere și împotriva ANP și MJ.

Legea permite acordarea unor recompense pentru condamnați în vederea stimulării unei conduite bune a acestora și pentru reabilitare. Acestea pot fi pachete, vizite, convorbiri on-line, permisiunea de ieșire din penitenciar. Pentru regimul de executare al Elenei Udrea, sunt permise pana la 30 de zile pe an, respectiv 10 zile acordate odată.

Fostul ministru participat la cules de mere, recitat de poezii de Alecsandri și scris caligrafic Imnul României. Aceasta a strâns mai multe credite decât erau necesare pentru acordarea permisiunii de ieșire din penitenciar. Cu toate astea, ea n-a primit permisiunea să iasă să își vadă fiica.

Ne puteți urmări și pe Google News

Elena Udrea, apărată de Silvia Uscov

Avocata Silvia Uscov a spus că nu este vorba doar despre Elena Udrea, ci și despre fetița ei, care suferă.

Elena Udrea nu își va putea vedea fiica de ziua ei. Silvia Uscov se revoltă

Sursa foto: Silvia Uscov / Facebook

„În timp ce există instrumente la nivel european (rezoluții ale Parlamentului European) și strategii ale Consiliului European până în 2024, care recomandă statelor să adopte pedepse alternative celor cu închisoarea pentru mamele cu copii de vârstă mică, în timp ce state vest europene au deja legislație care permite părinților ce au în întreținere copii de până în 7 sau 10 ani să execute altfel decât în sistemul penitenciar pedepsele, la noi nici măcar o permisiune de ieșire din penitenciar nu se acordă.

Apoi ne mirăm și facem dezbateri pe gradul mare de recidivă sau pe infracțiunile săvârșite de minori.

România este o țară înapoiată din acest punct de vedere, tributară unei gândiri că sancțiunea penală este doar o formă de pedeapsă, nu și o formă de a educa persoana. Educația se face inclusiv față de persoana condamnată care trebuie să mențină relații cu familia, cât și cu copiii minori care nu trebuie să se simtă ei înșiși pedepsiți”, a spus Silvia Vuscov.

Avocata Uscov le-a recomandat oamenilor și autorităților să studieze:

  •  Rezoluţia Parlamentului European din 13 martie 2008 privind situaţia specială a femeilor în închisoare şi impactul încarcerării părinţilor asupra vieţii sociale şi de familie
  • Concluziile Consiliului privind măsuri alternative detenției: utilizarea sancțiunilor și măsurilor neprivative de libertate în domeniul justiției penale (2019/C 422/06), potrivit Flux24.