Evenimentul Zilei > Politica > ELENA UDREA, DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE din perioada când era ministru: “Când eram la guvernare mi s-a cerut de către judecători sau procurori să îi ajut să ocupe funcţii”
ELENA UDREA, DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE din perioada când era ministru: “Când eram la guvernare mi s-a cerut de către judecători sau procurori să îi ajut să ocupe funcţii”

ELENA UDREA, DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE din perioada când era ministru: “Când eram la guvernare mi s-a cerut de către judecători sau procurori să îi ajut să ocupe funcţii”

În urma declaraţiilor fostului consilier Lungu făcute aseară la un post de televiziune, Elena Udrea aflată în studiolul B1TV a spus că că este mirată de reacţia sa şi că nu-l înţelege. "Au fost cazuri concrete când eram la guvernare când mi s-a cerut de către judecători sau procurori să îi ajut să ocupe funcţii, dar nu putem, nu eram lider de partid, nu eram eu în măsură sa le acord sprijinul. Şi cu aceşti procurori şi judecători m-am întâlnit în procesele mele".

Vă redăm câteva din declaraţiile deputatului Elena Udrea în ceea ce priveşte acuzaţiile recente ale fostului consilier MDRT.

"Habar nu aveam că Lungu avea afaceri cu Gărdean, nu înteleg de ce nu a spus în sala de judecată despre aceste lucruri, stiu ca la acel dosar s-a anexat de la SRI toate legăturile dintre Lungu, Gărdean, primarul de la Straja (…)".

"Sa vedem nota aceasta de a SRI  şi cum era descrisă acestă relaţie între ei. Despre mine nu era nicio referire în notele respective"

Elena Udrea a mai afirmat că "la cinematograful Scala, acolo ne-am întâlnit, nu îmi amintesc să îi fi recomandat atunci un avocat sau, a doua zi".

"Era exclus să am eu întrebările, este esenţial pentru mine sa se aducă probele. Chiar el spunea iniţial ca nu îl cunoştea pe Gărdean, ca apoi să aflu că ei se cunoşteau".

"Repet, este esenţial ca aceste note SRI să fie admise la solicitarea mea pentru a se vedea faptul ca nu am fost implicată niciodată în aşa ceva. Dacă vrem ca politic să nu se joace cu dosare penale, atunci, aceste probe trebuie aduse în instanţă.

Sunt foarte multe argumente care imi dau dreptate şi sunt vizibile".

"Doream sa nu ma mai implic în politică, dar mi-am dat seama că trebuie să fie cineva în parlament să se lupte. Justiţia este vorba despre milioane de români, nu cum este acum, focusată numai pe politicieni, lideri politici şi pe zgomot de cătuşe. Dar asta i se poate întâmpla oricui în România"-

 "Aceşti martori denunţători protejaţi sunt prinşi cu ceva şi pentru a scăpa li se propune să denunţe apoi capătă protecţie. Evident că atunci cand îi oferi protecţie îl laşi cu banii la el. Gărdean de exemplu a declarat ce a vrut ca să scape", a mai  declarat Elena Udrea.

La întrebarea dacă se mărită, Elena Udrea a răspuns că "la o aşa întrebare nu putea decât să răspunda cu "da". Eu am treabă să câştig alegerile, nu să mă mărit".