Elena Udrea a provocat un război la vârf. Curge cu acuzații pentru o instituție a statului

Elena Udrea a provocat un război la vârf. Curge cu acuzații pentru o instituție a statuluiSursa: Facebook/ Elena Udrea

Avocatul Poporului Renate Weber a devenit avocatul Elenei Udrea, acuză Federația Sindicatelor din Administrația Natională a Penitenciarelor.

Revoltată fața de condițiile de detenție, fosta ministră a dezvoltării, implicată în mai multe dosare penale, și-a atras-o de partea ei pe Renate Weber pentru a exercita presiune asupra Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), astfel încât instituția să pună în acord legislația execuțional penală cu postările deținutei Elena UDREA de pe Facebook.

„Fostul ministru schimbă paradigma acordării vizitelor deținuților cu copiii minori. Începând cu data de 18.08.2022, „vizitele deținuților se vor efectua fără dispozitiv de separare, dacă nu există alte motive temeinice care să nu permită desfășurarea vizitelor în aceste condiții.”, se arată în circulara Administrației Naționale a Penitenciarelor nr. 40816/DSDRP/18.08.2022 transmisă unităților penitenciare subordonate.

De ce sunt revoltați cei de la FSANP

Aceștia au declarat că Avocatul Poporului ar trebui să ofere întâietate și să trateze cu mai multă seriozitate problemele care au fost de multă vreme semnalate de organizațiile sindicale ale penitenciarelor și să demonstreze aceeași promptitudine pe care a manifestat-o față de deținuta Elena Udrea.

„Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) solicită Avocatului Poporului, Ministerului Justiției (MJ) și Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) să trateze cel puțin cu aceeași importanță neregulile, deficiențele, problemele din penitenciare semnalate de organizațiile sindicale și să le remedieze cel puțin cu aceeași promptitudine și celeritate cu care rezolvă problemele deținutei Elena UDREA”, se arată în circulara ANP.

Udrea a devenit vocea deținuților

Elena Udrea consideră că deținuții ar putea fi folosiți pentru suplimentarea forței de muncă din România. Aceasta a declarat că angajatorii se feresc, dar că ar avea de câștigat foarte multe din asta.

„România este a patra țară cu cel mai mic șomaj din Europa, cu o rată de 5% în scădere (iulie) . Deci este nevoie de forță de muncă! Mă gândesc că în penitenciare sunt vreo 23.000 de deținuți care au dreptul legal să muncească, dar nu prea au unde. Spre exemplu, la penitenciarul Târgșor, conducerea a reușit să găsească de lucru pentru un număr important dintre cele aproximativ 500 care sunt aici, și fac mari eforturi în continuare pentru a aduce angajatori”, a scris Udrea în mesajul publicat pe Facebook.