Invitată în studioul Antenei 3 pentru a dezbate cazul bătrânilor umiliţi la Iaşi de protestatarii anti-PSD, jurnalista Elena Cristian a fost revoltată de declaraţiile parlamentarului PNL Victor Paul Dobre. Potrivit acestuia, cei umiliţi „nu sunt de-ai noştri”. 

„Domnule Dobre, aţi spus că la Tecuci aţi fost şi dumneavoastră înjurat şi umilit de unii şi nu v-a plăcut. Sunteţi de vârstă apropiată cu unul dintre bătrânii umiliţi la Iaşi. Mi se pare revoltător să veniţi şi să spuneţi că nu sunt de-ai dumneavoastră. E revoltător că veniţi cu un astfel de mesaj, oricât de liberali, PDL-iști sau ce-aţi fi. Nu se încurajează astfel de lucruri în ţara asta. Nu poţi să încurajezi, indiferent de cine e în stradă şi cu cine votează, să fie un bătrân umilit doar pentru că vă avantajează pe dumneavoastră.”, a declarat Elena Cristian. 

„Este prima dată când, într-un studio de televiziune, mi se spune că vorbesc tâmpenii.”, a replicat Victor Paul Dobre.

„Îmi asum acest lucru. Dacă nu vă convine, asta e! Eu sunt jurnalist. Și dumneavoastră v-ați asumat că acel bătrân să fie umilit doar pentru că nu era votantul dumneavoastră. Ar trebui să vă fie un pic de jenă.”, a replicat Elena Cristian.

Amintim că la Iaşi mai mulţi protestatari anti PSD au aruncat cu bancnote în unii bătrâni, acuzându-i pe aceştia că primesc bani pentru a participa la miting. Europarlamentarul Cătălin Ivan a formulat o plângere a fost formulată la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Potrivit liderului PSD, Liviu Dragnea, în spatele protestatarilor anti-PSD s-ar afla chiar președintele Klaus Iohannis.

„Îmi spuneau oamenii de la PSD Iași despre oamenii care erau în autocare. Nu mai puteau să reziste, au vrut să se dea jos. Aia e politică? Asta vrea Iohannis, asta vrea PNL și USR. Ei vor să-i sperie pe simpatizanții noștri să nu mai vină la vot. Eu sunt convins că pensionarii, tinerii, medicii și toți oamenii nu vor da țara pe mâna acestor bătăuși. Iohannis este în vârful piramidei. Numai cu protecția președintelui aceste hoarde umblă liber prin țară. El a dat ordin procurorilor, instituțiilor să-i protejeze și de aceea își permit să facă ceea ce fac. Iohannis poate controla judecători, procurori în această țară. Treziți-vă! Iohannis este mai rău decât era Băsescu.”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.