Evenimentul Zilei > Social > Eforturi supraomenești: 14 ore de resuscitare pentru copil căzut în fântână
Eforturi supraomenești: 14 ore de resuscitare pentru copil căzut în fântână

Eforturi supraomenești: 14 ore de resuscitare pentru copil căzut în fântână

Un copil de 7 ani a căzut, luni, într-o fântână adâncă de 4 metri de pe un câmp din apropierea localității Vârșolț, în județul Sălaj. Acesta a fost scos de pompieri la suprafață, dar fără semne vitale, fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Zalău.

Pentru salvarea copilului s-au făcut eforturi supraomenești, echipa medicală apelând la toate metodele de ajutor posibile. Din păcate, după 14 ore de resuscitări și comprese pentru încălzirea corpului, organismul micuțului a cedat marți dimineață. Cu lacrimi în ochi, echipa medicală și cea de la ISU Sălaj au dat crunta veste părinților.

Desfășurarea de forțe a fost remarcabilă și impresionantă. Căpitanul Jacodi Lucian-Andrei de la Inspectoratul de Urgență „Porolissum” Sălaj a declarat pentru EvZ că „copilul a fost găsit într-o fântână adâncă de patru metri, aproape plină cu apă. Băiatul era în stop cardiorespirator și temperatura corpului era de 19 grade. S-au început imediat manevrele de resuscitare și de încălzire a corpului, acestea fiind desfășurate în continuu și în ambulanța SMURD cât și la spital”.

Tot de la cei de la ISU Sălaj aflăm că un astfel de caz nu s-a mai petrecut de ani buni, deci nu a fost o intervenție lipsită de încărcătură foarte mare emoțională. Conform martorilor, mama băiatului a povestit că în jurul orelor 19.00 se afla alături de fiul ei în preajma puțului. La un moment dat, femeia nu l-a mai găsit și a intuit nenorocirea care s-a și întâmplat. A sunat la 112, iar echipajele de intervenție au ajuns imediat, găsind copilul sub apă, înecat.