Efectul vaccinului de care se tem toți. Un medic celebru a șocat întreaga lume

Efectul vaccinului de care se tem toți. Un medic celebru a șocat întreaga lumeSursă: Irina Tiumentseva | Dreamstime.com

Utilizatorii rețelelor de socializare au distribuit un videoclip în care dr. Robert Malone afirmă că vaccinurile COVID-19 „nu funcționează” și că mulți copii „vor fi spitalizați”, în timp ce alții "ar putea ajunge să sufere chiar de leziuni cerebrale sau de infertilitate la vârsta maturității.

Deși sursele oficiale din SUA susțin că vaccinurile aprobate și autorizate împotriva COVID-19  sunt eficiente în prevenirea bolilor severe, iar unii experții spun că beneficiile vaccinării pentru copii depășesc orice risc cunoscut sau potențial, virologul dr. Robert Malone afirmă  că vaccinurile COVID-19 „nu funcționează” și susține că mulți copii „vor fi spitalizați” și ar putea suferi de leziuni cerebrale și de infertilitate din cauza vaccinurilor.

„În medie, între 1 din 2.000 și 1 din 3.000 de copii care primesc aceste vaccinuri vor fi spitalizați pe termen scurt cu daune cauzate de vaccin”, a spus virologul. „Aceste vaccinuri genetice vă pot dăuna copiilor. Își pot deteriora creierul, inima, sistemul imunitar și capacitatea de a avea copii în viitor. Multe dintre aceste daune nu pot fi reparate”, a mai adăugat acesta.

Presa din SUA l-a contactat pe  Malone pentru a-i cere dovezi care să susțină afirmațiile sale, dar acesta nu a dorit să comenteze, conform FactCheck.org.

Noi studii cu privire la vaccinuri

Cercetătorii din cadrul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor sunt de altă părere față de virologul Malone, afirmând că vaccinurile sunt eficiente în prevenirea spitalizărilor și a deceselor în cazul formelor severe.

O publicație apărută pe 21 ianuarie în Raportul săptămânal al CDC privind morbiditatea și mortalitatea, a analizat ratele de incidență ale COVID-19 în rândul adulților nevaccinați și a celor complet vaccinați, cu și fără doze de rapel. Folosind date de la 25 de departamente de sănătate de stat și locale, autorii au concluzionat că vaccinurile au redus riscul de infecție în perioadele în care versiunea Delta era predominantă, dar și când varianta Omicron se afla curs de dezvoltare.

"Când tulpina Delta era dominantă, persoanele nevaccinate aveau un risc de 13,9 ori mai mare de infectare"

Conform studiului, "pe parcursul lunii octombrie și noiembrie, când tulpina Delta era dominantă, persoanele nevaccinate aveau un risc de 13,9 ori mai mare de infectare, în comparație cu persoanele complet vaccinate care au primit un rapel, și de patru ori mai mult decât persoanele complet vaccinate fără doze de rapel".

"Apoi, în timpul creșterii  ratei Omicron în decembrie, cei nevaccinați aveau un risc de infecție, de 4,9 ori mai mare decât cei care au primit doza de rapel, și un risc de 2,8 ori mai mare decât persoanele care au primit doar seria de vaccinare primară", precizează sursa.

Cifrele sugerează că eficacitatea vaccinurilor înregistrată în decembrie a scăzut de la 93% la 80%, în comparație cu perioada din octombrie până în noiembrie, pentru persoanele complet vaccinate cu o doză de rapel și de la 75% la 64% pentru cei complet vaccinați, dar fără rapel.

Între timp, un alt studiu CDC, care a fost publicat în JAMA  tot pe 21 ianuarie, a analizat eficacitatea vaccinurilor Pfizer/BioNTech și Moderna, cu cele două vaccinuri ARNm, administrate împotriva infecției simptomatice.

Autorii au analizat peste 70.000 de teste de la adulți simptomatici și au descoperit că persoanele care au primit trei doze de vaccin ARNm au fost mai puțin probabil să fie diagnosticate pozitiv cu variantele Delta și Omicron, față de persoanele nevaccinate sau față de cele care au primit doar două doze de vaccin.

 

Ne puteți urmări și pe Google News