Editurile inventariază lecturile estivale

Editurile inventariază lecturile estivale

Odată cu vara creşte şi gradul de expunere a cărţilor, aşa că editurile schimbă macazul şi pregătesc coperte atrăgătoare şi titluri cu vino ‘ncoa.

Grupurile editoriale se pregătesc şi ele pentru sezonul estival, cu o paletă largă de oferte din care cititorii pot extrage lozul aflat între două coperte la preţuri mai mult sau mai puţin câştigătoare.

Se pregăteşte să îşi găsească public

Editura Humanitas vine să binedispună cu un titlu proaspăt:" Bărbaţi holbându-se la capre", apărută în colecţia "Râsul lumii" şi scrisă de Jon Ronson. Cartea a avut şi o ecranizare, promovată printr-un afiş în care George Clooney, Jeff Bridges, Ewan McGregor şi Kevin Spacey stau alături de o vedetă caprină. Volumul a apărut deja în librării şi poate fi achiziţionat cu 35 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

A doua propunere a editurii vine sub numele de "Eva Luna" şi este scrisă de scriitoarea de naţionalitate americană Isabel Allende. Romanul îmbină umorul cu pasiunea şi costă 34 de lei.

O carte care e încă "în faşa" procesului editorial şi care va ieşi din tipar în următoarele zile este "Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri", a lui Eric- Emmanuel Schmitt. În ea sunt incluse opt nuvele, cu câte opt poveşti de iubire şi femei aferente. De data aceasta, preţul, ca şi cartea, este o supriză.

Cei care plănuiesc să îşi petreacă vacanţa în scopuri lucrative pot apela cu încredere la "Primul meu job", titlu promovat în vara aceasta de editura Art. Printre cei care figurează pe lista semnatarilor se regăsesc caricaturistul Ion Barbu, analistul media Iulian Comanescu, fost ziarist de la Evenimentul Zilei, Costi Rogozanu, dar şi prezentatoarea TV Gianina Corondan.

Împătimiţii de istorii ale obiectivelor turistice se pot delecta descoperind însemnările lui Eugen Istodor din "Lipscani. Ghid turistic şi de chefuri". Editura Art mai are în sertar volumul lui Alex. Leo Şerban, "Mica dietetică". Toate aceste titluri sunt reunite în pachetul cărţilor promoţionale la 25 de lei.

Suspans, roman biografic şi ruşi

De la editura Litera poate fi citit în această vară maestrul suspansului, Clive Cussler, cu volumul "Imperiul pierdut", un thriller care plimbă cititorul prin Africa, Anglia şi pe coastele vulcanului Krakatoa. Cartea se găseşte în librării la preţul de 40 lei.

"N-ai să mori", romanul biografic al autoarei Kathrin Schimdt, poate fi cumparat cu 50 de lei. La acelaşi preţ se găseşte romanul lui David Nicholls, "O zi". Aceste preţuri "vor fi supuse constant unor promoţii diferite, beneficiind de reduceri semnificative", afirmă Georgiana Sandu, reprezentatul editurii.

Un roman rusesc, "Generation P", al scriitorului Viktor Pelevin, poate fi găsit în oferta editurii Curtea Veche în schimbul preţului de 26 de lei. Acest roman introduce amatorul de lectură în noua lume a publicităţii din Rusia.

Tot de la Curtea Veche poate fi citit şi celebrul terapeut familial Gary Chapman, căruia i-a fost publicat volumul "Cele cinci limbaje ale iubirii- Ediţia pentru bărbaţi". Acesta poate fi cumpărat la preţul de 22 de lei.

O biblie, de această dată "Biblia sănătăţii femeii", poate fi deliciul pe timp de vară al femeilor interesate de remedii naturiste în schimbul a 53 de lei. Toate aceste cărţi pot fi găsite pe site-ul editurii la un preţ redus.

Pachete de reduceri consistente de sezon

Editura Tritonic a pregătit pentru acest sezon reduceri semnificative la preţul cărţilor. "Copiii împăratului", de Claire Messud, costă pe timp de vară doar 10 lei, în locul preţului vechi de 50 de lei. Juan Gomez-Jurado este accesibil la acelaşi preţ, cu romanul "Spionul lui Dumnezeu".

Inclus în această categorie a preţului promoţional de 10 lei este şi "Blestemul manuscrisului" al autorilor Bogdan Hrib şi Răzvan Dolea. Preţul iniţial al cărţii a fost 45 de lei.

Cu peste 100 de titluri poate fi satisfăcută pofta pentru lectură la Polirom. Romanul a cărui lansare a fost un adevărat fenomen în Statele Unite ale Americii, "Libertate", îi aparţine lui Jonathan Franzen. Acesta a fost desemnat de publicaţia The Guardian drept "cel mai bun roman al secolului" și va apărea în România la începutul lunii august.

Tot la Polirom va apărea şi nuvela lui Alex. Leo Şerban, "The Parlayed Letter", dar şi "Bărbatul făcut din bucăți", de David Lodge. Sub egida acestei edituri, 100 de titluri promovate în această vară beneficiază de o reducere a preţului, ele fiind disponibile la 9,9 lei.

De asemenea, Polirom oferă reduceri de 35% pentru pachetele tematice şi un discount de 30% pentru cărţile dintr-un anumit domeniu, această ofertă fiind valabilă în această săptămână.

Recomandarea din partea editurii Cartea Românească este cartea româncei Hanna Bota, "Ultimul canibal. Jurnal de antropolog".

În oferta estivală a grupului RAO sunt incluse "N-am venit să ţin un discurs", de Gabriel Garcia Marquez, "Jaful Romei", de Alexander Stille şi "Minciunile lui Lock Lamora", de Scott Lynch. Alte două titluri pe care mizează în această vară RAO sunt "Theodore Boone. Puştiul avocat", de John Grisham, şi "Fiord", de Maggi Stiefvterr. Lista a fost întocmită în funcţie de sugestiile editurilor, aşa că cititorii împătimiţi pot da iama prin librării. "«O zi» e o carte minunată despre prăpastia de netrecut dintre «cine eram» şi «cine suntem». O ciudată poveste de dragoste, cea mai bună de după «Soţia călătorului în timp»." TONY PARSONS, jurnalist şi autor britanic

OFERTĂ

O carte merge mână în mână cu un film

Romanul lui David Nicholls, "O zi", a fost deja ecranizat şi publicat în 24 de ţări. Acţiunea cărţii apărute la editura Litera ia startul pe 15 iulie 1988, când sunt prezentati cei doi eroi ai prozei, Emma şi Dexter. Aceştia se întâlnesc în noaptea de după absolvirea universităţii, după care soarta îi trimite pe drumuri separate. Denumirea romanului provine dintr-o coincidenţă: cei doi se reîntâlnesc şi îşi rememorează destinele în aceeaşi zi de 15 iulie.

"O zi" este o poveste amuzantă şi tristă în acelaşi timp, a cărei actiune se întinde pe parcursul a 20 de ani.