Evenimentul Zilei > International > ED MILIBAND va demisiona din fruntea laburiștilor, după înfrângerea în ALEGERILE din Marea Britanie
ED MILIBAND va demisiona din fruntea laburiștilor, după înfrângerea în ALEGERILE din Marea Britanie

ED MILIBAND va demisiona din fruntea laburiștilor, după înfrângerea în ALEGERILE din Marea Britanie

Ed Miliband va demisiona din funcţia de lider al Partidului Laburist după înfrângerea suferită de această formaţiune în alegerile legislative desfăşurate ieri, în Marea Britanie, care au fost câştigate clar de Partidul Conservator, a anunţat BBC.

Potrivit unei estimări BBC, conservatorii ar fi creditaţi cu o majoritate de 329 (cu trei mai multe decât majoritatea necesară pentru a forma singuri guvernul) din cele 650 de mandate din Camera Comunelor, în timp ce laburiştii ar obţine doar 239 de locuri.

Rezultatele definitive din Scoţia au confirmat victoria Partidului Naţional Scoţian (SNP), care va deţine 56 din cele 59 de mandate ce-i revin regiunii în Parlamentul de la Londra.

Liderul laburist, Ed Miliband, declarase, azi dimineaţă, că formaţiunea sa politică a avut o noapte „foarte dezamăgitoare'', după ce rezultatele la ieşirea de la urne au arătat că laburiştii au suferit o înfrângere evidentă în faţa conservatorilor.

„Aceasta a fost în mod clar o noapte foarte dificilă şi dezamăgitoare pentru Partidul Laburist'', a spus Miliband în faţa susţinătorilor săi din circumscripţia Doncaster (nordul Angliei), unde a fost reales parlamentar.

Recunoscându-şi practic înfrângerea, Ed Miliband a adăugat că îi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în special în Scoţia unde ascensiunea naţionaliştilor ''i-a copleşit'' pe laburişti.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: