Editura Evenimentul si Capital

ECO SUD SA a preluat gestiunea deșeurilor în Bacău și devine lider de piață în România

Autor: | | 0 Comentarii | 455 Vizualizari

Grupul ECO SUD SA a preluat, începând de luni, 16 aprilie 2018, gestiunea deșeurilor în județul Bacău, în urma unei licitații organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare (ADIS). Soluția Eco Sud fost desemnată câștigătoare pentru excelența în servicii dar și a responsabilității față de mediul înconjurător, trăsături ce au caracterizat activitatea companiei în cei aproape 20 de ani de experiență.

Competiția puternică pentru activitatea de gestiune a deșeurilor este o dovadă certă că, atât autoritățile locale, dar mai ales mediul privat s-au maturizat și se manifestă responsabil față de mediul înconjurător, față de sănătatea publică, față de peisajul urban, dezvoltând soluții eficiente și din punct de vedere economic. Soluția Eco Sud pentru Bacău a întrunit toți acești parametri de dezvoltare și creștere a calității vieții iar de astăzi ne angajăm, prin semnarea contractului de delegare al Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor Solide din județul Bacău, să respectăm și să menținem standardele de performanță care ne-au consacrat în ultimii 20 de ani de activitate,

a declarat Roxana Manea, directorul general adjunct al companiei Eco Sud SA.

Compania a devenit, începând din luna aprilie 2018, principalul furnizor de materie primă în industria de reciclare din România.

Prin semnarea contractului cu ADIS Bacău, Eco Sud își consolidează poziția de lider de piață în domeniul gestiunii deșeurilor, aducând standarde de calitate în acest domeniu și în zona geografică Moldova. Cu un portofoliu de cinci Centre de Management Integrat al Deșeurilor (Bacău, Dolj, Teleorman, Ilfov, Giurgiu) Grupul Eco Sud SA contribuie eficient la atingerea standardelor de creștere a calității vieții în România.

Extinderea activității Eco Sud SA și în regiunea Moldova înseamnă o creștere de 35% a cifrei de afaceri a companiei și o majorare a cotei de piață de la 13 la 19%.

„Soluția Eco Sud în domeniul gestiunii deșeurilor din județul Bacău înseamnă eficiență economică, sănătate publică, responsabilitate și profesionalism în operarea instalațiilor puse la dispoziție” a declarat, directorul general adjunct al companiei Eco Sud SA, Roxana Manea.

SMID Bacău – care este gestionat de Grupul Eco Sud SA începând din 16 aprilie 2018 – este constituit din Depozitul Conform Bacău (celulele 2-4) și instalațiile sale conexe, instațiile de sortare de la Bacău, Onești și Moinești, cele de compostare de la Bacău și Onești și stațiile de transfer de la Onești, Găiceana și Berești-Tazlău. Acest sistem deservește un număr de 93 de orașe și comune din județul Bacau, însumând în totalitate aproximativ 705.000 de locuitori.

Eco Sud va asigura pentru toți locuitorii județului, servicii de depozitare, tratare și eliminare a deșeurilor menajere, dar și servicii de compostare și reciclare, în conformitate cu directivele europene și normele legislative naționale.

ECO SUD tratează deșeurile ca materie primă, nu ca gunoi

Obiectivul declarat al Eco Sud SA este pentru sortarea și reciclarea deșeurilor, având astfel capacitatea de a genera permanent resurse necesare vieții, protejând în același timp mediul înconjurător. Eco Sud tratează deșeul ca materie primă, nu ca gunoi.

Suntem conștienți de situația alarmantă în privința resurselor naturale. Viitorul nu se poate clădi pe modelul „luăm – producem – aruncăm”. Pentru a asigura o creștere economică durabilă, trebuie să utilizăm resursele într-un mod inteligent și durabil. Grupul Eco Sud a fost printre primele firme private din domeniu care a ales să aducă un aport substanțial la protejarea mediului înconjurător și a ales să implementeze conceptul de economie circulară – zero deșeuri. Astfel, valoarea produselor și a materialelor este menținută cât mai mult posibil, deșeurile sunt reduse la minim, iar resursele nu părăsesc fluxul economic. Avem tehnologie, avem expertiza și, mai mult, avem determinarea pentru a gestiona eficient deșeurile astfel încât acestea să se transforme în resursă”,

a precizat directorul Eco Sud SA.

Mircea Badea, ce REACTIE! Ce a putut sa spuna despre CNA jurnalistul! De NECREZUT

Pagina 1 din 2
Tag-uri: eco sud, deseuriStirile zilei

Alte articole din categoria: Afaceri

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI