Acest fenomen se întâmplă doar atunci când Soarele, Pământul și Luna se aliniază perfect. Luna de Sânge sau eclipsă lunară totală apare când Luna plină trece prin umbra Pământului. Adică Pământul se află între Lună și Soare. Numele provine de la culoarea sângerie pe care o are pe parcursul eclipsei.

Luna de sânge din ianuarie va dura o oră și două minute, potrivit previziunilor eclipsei lunare de la NASA, Goddard Space Flight Center. Luna plină va fi o "SuperMon", atunci când vine cel mai aproape de Pământ. Acest lucru face ca Luna să  fie cu 14% mai mare și cu 30% mai luminoasă decât în ​​mod normal, potrivit Space.com.

Ce spune Biblia despre Luna Sângerie? 

O eclipsa lunară sau Luna de Sânge este adesea obiectul fascinației pentru mulți teoreticieni de conspirație precum și oameni religioși.  În ciuda faptului că este un eveniment regulat, multe culturi și religii din întreaga istorie au încercat să arate că Luna de Sânge este un semn al apocalipsei iminente. Unii credincioși cred în profeția Lunii de Sânge ca  fiind un semn al "timpurilor sfârșitului".  

Biblia nu folosește de fapt sintagma "sângele lunii", dar există mențiuni semnificative ale lunii care transformă culoarea inundațiilor. Prima și singura mențiune din Vechiul Testament este în cartea lui Joel și prezice un eveniment apocaliptic care va separa credincioși de cei necredincioși. Se spune: "Soarele va fi transformat în întuneric și luna în sânge, înainte de a veni ziua cea mare și cea teribilă a Domnului" (Iov 2:31). 

Apoi Apocalipsa 6:12: "Și am văzut când a deschis sigiliul al șaselea și, iată, a avut loc un mare cutremur; și soarele a devenit negru, iar luna a devenit ca sângele. "

Există, de asemenea, diverse alte pasaje care continuă să menționeze luna și apocalipsa iminentă. De exemplu: "Pământul se cutremură înaintea lor; cerurile tremură. Soarele și luna sunt întunecate, iar stelele își retrag strălucirea. "(Iov 2:30).  

Pentru mulți, noțiunea de sfârșitul lumii apropiată de eclipsa lunară poate părea o conspirație. Cu toate acestea, există unele dovezi că Luna de Sânge poate afecta unele lucruri pe Pământ. Analiza geologică americană (USGS) a găsit o legătură între luna plină, luna nouă și o probabilitate puțin mai mare de cutremure cu magnitudine mare. 

USGS a constatat că cutremurele au până la trei ori mai multe șanse să apară în timpul unei "maree". Cu toate acestea, sondajul arată că șansele de a se întâmpla sunt încă foarte scăzute. De asemenea, studiul arată că, chiar dacă Soarele, Pământul și Luna se aliniază, nu schimbă impactul gravitațional al Soarelui pe Pământ. "Suntem încă la fel de departe de lună ca de obicei".

NASA declară că o Super Lună nu provoacă inundații, cutremure, erupții vulcanice, vreme rea sau tsunami. În timpul unei "SuperMon", luna exercită o forță cu 42% mai mare în punctul cel mai apropiat de Pământ. Cu toate acestea, nu înseamnă că forța are un anumit efect asupra dezastrelor, notează Daily Star.