Școlile doctorale devin imposibil de verificat din exterior, prin procedura pe care o propune noul ministru, susține edupedu.ro. Potrivit sursei citate, evaluarea ar urma să se facă exclusiv pe baza Autoevaluării școlii doctorale, situație în care ARACIS, ca agenție de evaluare externă a calității, ar deveni total irelevantă. În plus, o altă repercusiune imediată ar fi dispariția experților străini și a studenților din procesul extern de verificare – care de fapt nu mai există, în proiectul ministrului, decât ca aspect birocratic. Cu alte cuvinte, doar pentru a primi documentele furnizate de școlile doctorale. Evaluarea ar urma să se facă peste 5 ani, fapt care nu este nici pe departe lipsit de importanță, punând în evidență graba cu care Ecaterinei Andronescu s-a grăbit să modifice metodologia, în condițiile în care vorbește despre o nouă lege a educației de când a preluat mandatul.

Fostul șef al Politehnicii își începe proiectul de metodologie spunând că „studiile doctorale se organizează în conformitate cu prevederile din Legea nr. 1/2011”, o referire direct la Legea Miclea-Funeriu.

Contactat de Edupedu.ro, președintele Consiliului Național al Rectorilor (CNR), Sorin Cîmpeanu, a declarat că se va pronunța „după ședința CNR în care se va dezbate această temă, adică astăzi după orele 18:00. Deocamdată pot adăuga că toate universitățile lucrează la o autoevaluare, conform metodologiei în vigoare, termenul fiind de 15 februarie”, a afirmat Câmpeanu.

 

Te-ar putea interesa și: