Reprezentanții companiei AC Immune, specializată pe dezvoltarea medicamentelor pentru Alzheimer, au dezvăluit recent că se așteaptă ca numărul familiilor care vor fi afectate de această boală degenerativă să se tripleze până în 2050. Estimările directorului general al companiei citate includ 150 de milioane de persoane bolnave de Alzheimer până în 2050, situație descrisă ca o „pandemie lentă″.
În cadrul unui interviu pentru o revistă germană citată de Reuters, directorul general Andrea Pfeifer a precizat că AC Immune a obținut recent o investiție majoră. Este vorba despre mai multe milioane de euro de la principalii susținători ai dezvoltatorului german de vaccinuri COVID-19, BioNTech.
De asemenea, compania citată a cumpărat în același timp un posibil vaccin împotriva bolii Parkinson. În interviul acordat revistei Wirtschaftswoche, Pfeifer a spus că Alzheimer este ca „o pandemie lentă care se îndreaptă spre lume″. În prezent, această boală afectează 55 de milioane de familii.
Athos, holdingul (n.r. - societate care deține o cantitate suficientă din acțiunile altor societăți pentru a putea exercita controlul asupra lor) deținut de Andreas și Thomas Struengmann – investitori-ancoră în BioNTech - împreună cu companiile de finanțare MIG și First Capital Partner dețin împreună 12% din AC Immune în urma unei tranzacții încheiate în urmă cu câteva săptămâni.
Investiția planificată a fost anunțată în luna iulie. Athos și MIG au fost implicate în fondarea BioNTech, care, împreună cu partenerul Pfizer, a dezvoltat cel mai utilizat vaccin COVID-19 din lumea occidentală.
Am putea avea vaccin pentru Alzheimer
Pfeifer a declarat că prezența gemenilor Struengmann în conducere a fost o „binecuvântare″ pentru AC Immune. „Dacă cineva știe cum pot fi comercializate vaccinurile, atunci aceia sunt principalii investitori din BioNTech″, a spus ea.
AC Immune lucrează la mai mulți compuși pentru bolile Alzheimer și Parkinson, inclusiv vaccinuri. Pentru moment, compania nu a lansat încă niciun medicament.
Conform Reuters, alți investitori în AC Immune sunt Dietmar Hopp, prin intermediul companiei sale de biotehnologie Dievini, cu puțin peste 20%, precum și investitori instituționali, dar și alți investitori privați.
Mai departe amintim că pe evz.ro a fost publicat recent un articol despre primele semne ale temutei maladii Alzheimer. În același context, s-a aflat că demența de tipul Alzheimer va fi diagnosticată mai ușor.