E fără dubii! Cum a premeditat criminalul Turnagiu pedepsirea fetei

E fără dubii! Cum a premeditat criminalul Turnagiu pedepsirea fetei

Tragedia de vineri seara, 12 iunie, când o fată de 17 ani a fost incendiată în faţa familiei de către un criminal în serie, deschide din nou o problemă gravă a societăţii noastre: pedepsele pentru infracţiunile care vizează viaţa sau integritatea persoanei şi criteriile pentru eliberarea condiţionată.

În 12.07.2017, formulează prima cerere. Îi este respinsă.

Turnagiu nu s-a lăsat însă intimidat de acest prim eşec. Astfel că pe 29.07.2017 depune o nouă cerere de liberare condiţionată, conform art.587 NCPP de astă dată. Deşi condamnat pe viaţă pentru cele patru crime săvârşite în 1993, Turnagiu avea voie, conform acestui articol, să ceară să fie liberat condiţionat. Condiţionat de ce anume? Că îşi ia angajamentul că nu mai ucide? La data respectivă, tribunalul i-a respins cererea. Iată soluţia pe scurt: „Respinge, ca nefondată, propunerea de liberare condiţionată privind pe Turnagiu Ion, deţinut în Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin. Fixează termen de un an de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe, după expirarea căruia poate fi reînnoită cererea sau poate fi formulată propunere de liberare condiţionată. Obligă petentul la plata sumei de 160 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat, urmând ca suma de 130 lei, reprezentând onorariul pentru avocat din oficiu să fie avansată din fondurile Ministerului Justiţiei.”

Cum și de ce a fost eliberat criminalul

Turnagiu nu disperă. Era decis să iasă din puşcărie, iar legea îl ajuta. Deşi ar fi trebuit să stea închis pe viaţă, nu numai pentru umărul mare de crime, ci şi pentru cruzimea cu care le săvârşise. Nu mai puţin de 10 astfel de cereri sunt depuse la instanţe. Toate respinse.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şi a venit izbăvitoarea zi de 10 mai 2019, când doi judecători de la Tribunalul Drobeta Turnu Severin au considerat că Turnagiu şi-a băgat minţile în cap în anii de detenţie pe care i-a executat şi poate fi redat societăţii ca un om reeducat ce se afla.