Rămâne un mister cine este fondatorul bitcoin, fenomenul care a căpătat amploare în ultimii ani. Omul din spatele proiectului este necunoscut.
Bitcoin a pus bazele dezvoltării rapide a tehnologiei Blockchain, așa cum o cunoaștem astăzi. Totul a început la scurt timp după criza financiară care a marcat lumea în anul 2008. Atunci, pe 31 octombrie, acum celebra carte albă „Bitcoin: un sistem electronic de numerar peer-to-peer” a fost distribuită pe un forum de criptografie de către Satoshi Nakamoto, ca răspuns la neajunsurile a sistemului financiar tradițional, care a condus la criza foarte gravă.
Care a fost scopul declarat al monedei bitcoin
De la începutul fenomenului monedei virtuale, a rămas un mister identitatea lui Satoshi Nakamoto. Care este un pseudonim. În spatele acestui nume se află o persoană sau persoane. Dar cel care a pus bazele acestui proiect care a căpătat amploare de la an la an nu a fost identificat. Bineînțeles, misterul a căpătat proporții, odată cu notorietatea căpătată de bitcoin.
La data de 3 ianuarie 2009, compania Genesis i-a acordat lui Satoshi 50 de monede virtuale, dintr-un total de 21 de milioane câte au fost create. „Cancerul bancar este aproape de a fi tratat”, a spus Nakomoto în acea zi, făcând referire la problemele monedelor tradiționale, a sistemului financiar controlat meschin de bănci.
Nimeni nu a aflat până acum cine este Satoshi Nakamoto
Nu se știe încă cine este Nakomoto, dar se știe faptul că la data de 12 ianuarie 2009 a efectuat prima tranzacție cu o monedă virtuală. EL a trimis 10 bitcoin dezvoltatorului Hal Finney, un apropiat al acestui proiect.
„Pentru a înțelege de ce Satoshi Nakamoto a ales un pseudonim, este o idee bună să ne amintim ideea de bază din spatele Bitcoin. Prima teză din cartea albă a Bitcoin spune: „O versiune pur peer-to-peer a numerarului electronic ar permite ca plățile online să fie trimise direct de la o persoană la alta fără a trece printr-o instituție financiară”. Această declarație de deschidere a sistemului tradițional arată foarte clar că ideea de bază din spatele rețelei este descentralizarea”, după cum notează khaleejtimes.com.
De ce a rămas în anonimat
Anonimatul în care a ales să rămână fondatorul pare sprijinit pe logică. Dacă ar fi ales să-și dezvăluie identitatea reală, ar fi devenit elementul central al unui sistem ce se vrea descentralizat. Deci, pentru a nu afecta conceptul de descentralizare, Satoshi a ales probabil să rămână în afara luminilor scenei. Au existat multe tentative de-a devoala personajul, dar toate au fost un eșec până acum.