După ce s-au au analizat mostre din părul unui CANGUR PITIC. Adevărul ŞOCANT despre Ebola

După ce s-au au analizat mostre din părul unui CANGUR PITIC. Adevărul ŞOCANT despre Ebola

După ce au analizat mostre părul unui cangur pitic, oamenii de știință de la Universitatea din Buffalo, SUA, au ajuns la concluzii şocante.

Şi anume, au stabilit, acum câţiva ani, că virusul Ebola dăinuiește pe Pământ de zeci de milioane de ani, potrivit The Daily Beast. Descoperirea poate oferi o soluție de protecție împotriva virusului care a început să alarmeze recent planeta.

Liliacul din pod

Cercetătorii au observat că materialul genetic al unor animale mici, cum este cangurul pitic pe care l-au analizat, alături de un liliac care zbura prin campusul universității, conține fragmente “fosile” de filovirusuri, familia care include și Ebola. “Cine ar fi știut că liliacul din pod și marsupialele moderne găzduiesc copii genetice fosile ale grupului de virusuri care este cel mai letal pentru omenire”, spunea co-autorul studiului, Derek Taylor, la momentul publicării lucrării, în 2010. “Rezultatele noastre demonstrează că filovirusurile există de cel puțin 10 până la 24 de milioane de ani”. Spre deosebire de alte virusuri, precum HIV-ul, filovirusurile nu sunt capabile să-și genereze propriul ADN și, prin urmare, oamenii de știință au crezut că nu se pot imprima în materialul genetic al unei gazde.

Ne puteți urmări și pe Google News

Descoperirea cercetătorilor de la Universitatea din Buffalo a fost accidentală. Alte mici mamifere analizate, pe lângă cangur și liliac, au fost șoarecele de casă și șobolanul norvegian, amândouă găzduind aceleași fosile virale, localizate în același crozom, printre miliarde de alte posibilități. Vechimea virusului ebola fusese estimată înainte la 10.000 de ani, pe la începuturile agriculturii. “În loc să fi apărut odată cu agricultura”, spunea Taylor, “e mai probabil ca filovirusurile să fi apărut odată cu dezvoltarea mamiferelor”.

Una dintre întrebările care rămâne în picioare este cum au dăinuit aceste materiale fosile din moment ce se presupune că filovirusurile nu au capacitatea de a se imprima în materialul genetic al gazdei.