Evenimentul ZileiActualitateDupă Balc, Țiriac organizează vânătoare la Ersig

După Balc, Țiriac organizează vânătoare la Ersig

După Balc, Țiriac organizează vânătoare la Ersig
Țiriac și prietenii lui bogați vin sâmbătă în Caraș Severin pentru a vâna mistreții de pe domeniul Ersig din Vermeș. Sunt câteva sute de hectare de pădure pe care miliardarul român le-a cumpărat în 2014, și alte sute pe care le-a concesionat în zonă, dar acesta este doar al doilea an în care vine să vâneze.

Vânătoarea de la Ersig e programată sâmbătă, 2 februarie și urmează celei pe care fostul tenisman a organizat-o recent pe domeniul de la Balc. Se preconizează că vor fi împușcați 120 de mistreți, iar carnea va fi donată cantinelor din cadrul DGASPC Caraș Severin.  

Zilele acestea, pregătirile sunt în toi în comuna Vermeş, de care aparține domeniul de vânătoare achziziționat de omul de afaceri Ion Țiriac. Doi reprezentanți ai DSV se vor afla pe domeniu, în timpul vânătorii, pentru a verifica dacă vânatul e sănătos. În plus, la intrarea în perimetru vor fi montate filtre și covoare dezinfectante, conform normelor de protecție împotriva pestei porcine africane, arată directorul DSV Caraș Severin, Nicolae Cristea.

După ce în 2014 a cumpărat pădurea din apropierea satului Ersig de la prinţul Paul al României (Paul Lambrino), omul de afaceri Ion Ţiriac şi-a amenajat un domeniu de vânătoare care se întinde pe o suprafaţă de 704 hectare pe care le are în proprietate plus alte aproape 300 concesionate. Pădurile lui Țiriac sunt populate cu cerbi (comuni și lopătari) și porci mistreți, în principal, dar și căpriori, mufloni, iepuri și fazani. Întrăinarea domeniului de la Ersig este una controversată. Până în 2009 a aparținut statului, apoi a fost cedat prințului Paul cel care a considerat că proprietatea a aparținut Principesei Elisabeta, iar el era moștenitorul acesteia, fiind strănepot de frate.

Pentru vânătoarea de la Ersig sunt aşteptaţi să sosească milionari şi manageri de top din toată Europa, după ”modelul” partidelor de vânătoare de la Balc.

 

 


Accesează: