Evenimentul Zilei > Politica > Doliu în PSD. A murit un membru important al partidului. A fost primar timp de 3 mandate
Doliu în PSD. A murit un membru important al partidului. A fost primar timp de 3 mandate

Doliu în PSD. A murit un membru important al partidului. A fost primar timp de 3 mandate

Dumitru Nicoale, fostul primar al municipiului Galaţi, care a deţinut funcţia de edil şef timp de trei mandate în perioada 2000 - 2012, a decedat vineri la locuinţa sa din oraş.

Dumitru Nicolae, de 79 ani, suferea de mai multe afecţiuni cronice şi a fost internat de mai multe ori, în ultima perioadă, în spital.

El a intrat în PSD în 1996, a fost consilier judeţean şi preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi şi primar al municipiului Galaţi timp de trei mandate, în perioada 2000 – 2012.

De asemenea, a fost director de uzină, director adjunct şi director general al Combinatului Siderurgic din Galaţi.

„Provine dintr-o familie din Hîrșova, jud. Constanța. Tatăl său a fost unul dintre liderii PNL Brătianu din Constanța. Acesta a a fost arestat pentru convingerile sale politice de puterea comunistă, averea le-a fost confiscată, iar familia a fost trimisă cu domiciliul forțat la Râmnicu Sărat. Deși avea un dosar prost, rezultatele școlare foarte bune i-au oferit șansa să urmeze Facultatea de energetică București.

Detașat inițial la Comănești, Dumitru Nicolae vine la Galați după inființarea Combinatului. Înainte de Revoluție a fost membru PCR. Fiind un inginer capabil, a fost promovat director de uzină. După Revoluție a refuzat să intre în politică pînă în 1996, fiind printre puținii foștii membri PCR care au respectat punctul 8 al Proclamației de la Timișoara. A fost pentru o scurtă perioadă consilier județean și ulterior Președinte al Consiliului Județului Galați. A tost președintele Organizației municipale a PSD Galați”, scrie Wkipedia.

Reamintim că în urmă cu aproximativ două luni, PSD a mai pierdut un membru important. Ştefan Pomparău – un membru cu greutate din organizația locala a PSD Botoșani. Organizaţia PSD Botoşani i-a adus un omagiu fostului coleg de partid.         

„O persoană deosebită, un colaborator onest și vertical, un om foarte dăruit familiei și prietenilor. Pe parcursul întregii vieți a lăsat o puternică amprentă asupra tuturor celor care l-au cunoscut".

Organizația Județeană PSD Botoșani își exprimă regretul profund la trecerea în neființă a celui ce a fost consilier local și primar interimar al municipiului Botoșani, Ștefan Pomparău (1992-1996 – Consilier local, 1995-1996 – Primar interimar, 2000-2004 – Consilier local).

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.