Călătorii care veneau spre litoral, astăzi dimineață, cu un tren care aparține unei companii private, au fost coborâți de conductor, la Cernavodă, între liniile de cale ferată, la o distanță de cinci minute de mers pe jos la gara din localitate. Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu, spune că oamenilor li s-a recomandat să își cumpere alt bilet de tren, din gara Cernavodă, pentru a ajunge la destinație. Trenul privat se oprise brusc și timp de o oră călătorii așteptaseră să fie reparată defecțiunea.

 

Conductorul de tren a invocat insă o defecțiune la sistemul de frânare. "Din verificările preliminare călătorii au achiziționat bilete la un tren personal cu aceeași destinație de la CFR", spune Horia Constantinescu. El a aflat că trenul a ajuns până la urmă în Constanța, fără călători, “iar la numerele de telefon ale companiei nu răspunde nimeni”. Șeful OPC consideră că mecanicul trenului privat a pus în pericol viața călătorilor, lăsându-i între liniile de cale ferată. Călătorii au avut noroc și, după ce și-au cumpărat  alte bilete din gara Cernavodă, au avut legătură rapidă, ajungând,  în final, pe litoral.

 

“Deplasăm o echipă din cele aflate la permanență pentru a constata incidentul în formă legală am luat legătura cu comisarul șef Sorin Susanu de la regiunea Timiș unde are sediul această companie, urmând să solicităm suspendarea activității acestei societăți pe motivul că au expus la grave pericole călătorii”, a declarat șeful CJPC Constanta, Horia Constantinescu.

 

Te-ar putea interesa și: