Evenimentul Zilei > Actualitate > Dramă în Județul Dolj. Doi copii și-au găsit sfârșitul înecați într-un heleșteu
Dramă în Județul Dolj. Doi copii și-au găsit sfârșitul înecați într-un heleșteu

Dramă în Județul Dolj. Doi copii și-au găsit sfârșitul înecați într-un heleșteu

O tragedie fără margini a avut loc duminică seara în satul Răcarii de Sus, judeţul Dolj. Doi copii de 9 şi 11 ani s-au înecat în heleşteul din  localitate după ce ar fi încercat să scoată din lac o minge cu care se jucau.

Dramă în Județul Dolj. Conform IPJ Dolj, heleşteul se află în extravilanul satului, pe o proprietate privată. Duminică seara cei doi copii s-au jucat cu o minge în apropierea lacului şi la un moment dat au intrat în apă pentru scoate mingea care le căzuse şi nu au mai putut ieşi.

Copii au căzut în apă încercând să scoată o minge

„Copiii s-ar fi jucat cu o minge, care ar fi căzut în lac. Unul din ei ar fi încercat să scoată mingea şi ar fi căzut, iar celălalt ar fi încercat să îl scoată şi a căzut şi el. Heleşteul este amplasat în extravilanul comunei Răcarii de Sus, pe o proprietate privată şi este prevăzut cu indicatoare de avertizare.

De asemenea, la faţa locului au fost prezenţi şi reprezentanţi ai ISU Dolj (un echipaj SMURD şi o autospecială de pompieri) precum şi o autospecială SAJ Dolj, care au efectuat manevre de resuscitare a celor doi minori. Ulterior aceştia au fost transportaţi la spital, dar manevrele de resuscitare efectuate au fost, din păcate, fără rezultat, fiind declarat în cursul nopţii trecute decesul celor doi minori”, a informat IPJ Dolj, potrivit Agerpres.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Totodată, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

Nu este primul astfel de caz petrecut în Județul Dolj

Un copil de şapte ani s-a înecat, cu doar două luni în urmă, într-un lac din judeţul Dolj. Pentru scoaterea trupului fiind necesară intervenţia pompierilor. Cadrele medicale au făcut manevre de resuscitare, fără succes însă.
Potrivit reprezentanţilor ISU Dolj, pompierii au fost solicitaţi să intervină în localitatea Lipovu pentru căutarea unui copil de şapte ani. Acesta a dispărut în râul Desnăţui, în zona bălţii Buduroaie.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj de căutare-salvare de la Secţie de Pompieri Segarcea şi un echipaj medical.

Pompierii au început căutările şi în scurt timp au reuşit să găsească trupul copilului. Cadrele medicale au început apoi manevrele de resuscitare, iar după câteva zeci de minute în care au încercat să-l readucă la viaţă au fost nevoite să declare decesul.

Poliţiştii spun că după primele informaţii victima se afla cu alţi doi copii pe malul Desnăţuiului, iar la un moment dat a căzut în apă.