Drama familiei lui Dorin Chioțea. Noi detalii despre fiul său: „Sistemul trebuie reorganizat”

Drama familiei lui Dorin Chioțea. Noi detalii despre fiul său: „Sistemul trebuie reorganizat”

Starea sănătății fiului cei mic al jurnalistului Dorin Chioțea este destul de gravă după ce a fost lovit de un autoturism în fața casei.

La câteva zile după ce fiul său cel mic a fost victima unui grav accident de circulație, jurnalistul Dorin Chioțea a descris, într-o postare pe Facebook, momentele groaznice prin care a trecut. Copilul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, unde primește îngrijirile medicale.

„Victoraș, 4 ani și 9 luni, e internat la Neurochirurgie/ Terapie Intensivă. Are posterior dr o fractură de craniu care i-a prins și baza, o fractură de femur stg, fractură de claviculă dr, fractură de piramidă nazală, escoriații, julituri, tăieturi adânci până la os (pe frunte și la genunchi dr), o arsură pe piciorul drept. E vânăt din creștet până-n tălpi, iar ochișorul stîng e acoperit de un imens hematom cu edem. După cîteva ore de intervenții chirurgicale multiple a rămas imobilizat în aceeași poziție: întins pe pătuț, cu picioarele depărtate cam la 30° - cel stg e gipsat, cel drept e bandajat, unghiul dintre ele e menținut cu o tijă -, cu capul înclinat spre stînga”, a scris jurnalistul pe contul de Facebook.

Dorin Chioțea a precizat că fiul său este aproape tot timpul sedat, hrănit cu paiul și prin intermediul perfuziilor și abia peste câteva zile va putea să-și schimbe poziția.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dar imensul său noroc e că nu are afectate niciun organ intern, că măduva spinării, coloana vertebrală și creierul sunt intacte după un asemenea șoc teribil. Arhivari și curatori ai atâtor drame și tragedii, medicii de la GA ne-au spus că un asemenea caz este extrem de rar. Sunt nenorociri de neînchipuit după banale căderi de pe trotinete/ biciclete, după alunecări, după pași greșiți făcuți pe trepte”, a mai scris jurnalistul.

Cum s-a petrecut accidentul

Dorin Chioțea a descris împrejurările în care s-a produs tragedia, cum fiul său cel mic a ieșit din curte, ca să caute cățelul familiei, chiar în momentul în care trecea un autoturism.

„Accidentul a avut loc în fața casei. Carmen și Vic au venit din oraș, au intrat pe hol să se descalțe. Dar el a țâșnit neașteptat afară după cățelul nostru, direct pe aleea din față, puțin circulată. Pur și simplu, s-a aruncat înspre o mașină condusă de o vecină, care nu l-a observat (probabil nimeni nu ar fi putut). Fiul nostru a fost imposibil de reținut, cu atît mai mult cu cât nu făcea așa ceva”, a scris Chioțea pe Facebook, după care a adăugat:

„Cred că a intrat cumva în lateral, pe zona dintre oglindă și roată (pe mașină nu există nicio urmă de impact), iar izbiturile au fost puternice la contactul cu asfaltul. I-au sărit pantofii din picioare și căciulița de pe cap, i s-au făcut ferfeniță pantalonașii etc. Femeia de la volan, ingineră și soția unui brav ofițer MApN, este mamă și bunica unei fetițe apropiată de vârstă de Vic. E în stare de șoc, are tot suportul nostru pt că îi înțelegem suferința”.

Poliția a intervenit rapid, dar ambulanța…