Dragnea, mesaj ȘOC pentru Kovesi: „O să pun și eu multe..”
- Theodora Sutiu
- 19 iunie 2017, 18:05
Liviu Dragnea a evitat să își exprime părerea despre cazul cazul înregistrărilor cu Laura Codruţa Kovesi, difuzate de postul România TV, subliniind faptul că o demisie a șefei DNA a putea provoca o nouă criză potitică în România.
"Dacă acele înregistrări sunt autentice, situația e foarte gravă. Asta arată un tip de abordare care nu e corect și legal din partea unor procurori sau a unei instituții. Am înțeles că Inspecția Judiciară s-a autosesizat, că ministrul Justiției a recționat. Atâta timp cât președintele nu e în țară, amân să mă pronunț. Nu am vorbit cu domnul președinte. Mă veți întreba dacă Kovesi trebuie să plece. O criză se închide miercuri, nu trebuie să mai venim cu altă criză. În plan personal, m-a deranjat foarte tare.
Laura Codruța Kovesi a refuzat, a doua oară, să fie audiată
Aproape toate afirmațiile sunt pe lângă lege și Constituție. Aștept un document care să spună dacă acele înregistrări sunt autentice și o să spun și eu foarte multe. Până atunci nu mă pot pronunța”, a spus Liviu Dragnea. Președintele a mai afirmat că „atâta timp cât președintele României nu e în țară”, amână să se pronunțe în acest caz.
Kovesi primeşte LOVITURA DE GRAŢIE! Anunţ de ultimă oră
Ce spun înregisrările?
România TV a prezentat o înregistrare explozivă cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în care aceasta îi spune unui procuror să ajungă mai repede la „domnul premier”. Înregistrarea difuzată sugerează că Laura Codruța Kovesi intervine în dosare și face poliție politică, că ar fi o răzbunare pe premierul Grindeanu după ce Ministerul Justiției i-a trimis un control.
În înregistrarea prezentată, Kovesi discută cu procurorul Uncheșelu:kovesi„Uncheşelu, știţi ce-mi doresc: să „decapaţi” instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea.
Şi-am avut o discuţie la Cheile Grădiştei şi tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate aşa, că suntem toţi, ne lămurim ce s-a întâmplat. Doamne, m-am uitat şi eu pe datele statistice unde parcă toată lumea ne bănuia de dimineaţa până seara şi am făcut aşa un pic o... /nu se ințelege/ DNA-u aşa, adică anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane învinuite la 270. Adică e o discrepanţă foarte mare. Posturi în plus avem, poliţişti în plus avem, specialişti în plus avem, dosare avem.
Înseamnă că sunt alte cauze şi am vrut să stăm un pic de vorbă, să vedem. M-am uitat puţin pe situaţiile astea. Sunt unele chestiuni îngrijorătoare: sunt dosare de 6-7 ani cu urmărire penală începută şi care nu e soluţionată. Au venit şi la acelaşi procuror şi a mai venit cineva sau alt dosar. Urmărirea penală începută. La fiecare ştiţi ce aveţi în lucru. Dar altceva mă îngrijoreză, că la aştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm! De două luni, unii din ei liberi, nu iese niciun rechizitoriu. Numa unii şi aceiaşi fac dosare. Unii s-au încurcat cu legea şi-au făcut trei rechizitorii anul trecut, mamă ce mult am lucrat, suntem tari. Cu trei rechizitorii nu facem treabă”.
Pe 9 şi 10 martie 2017, Kovesi s-a întâlnit cu procurorii la Cheile Grădiştei întărind astfel ipoteza că totul ar avea legătura cu Grindeanu.