Editura Evenimentul si Capital

UPDATE - Trei înregistrări DEVASTATOARE pentru șefa DNA: „Să ajungem la domnul premier”. Primele reacţii

Autor: | | 5 Comentarii | 17958 Vizualizari


Vezi galeria foto:

România TV prezintă o înregistrare explozivă cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în care aceasta îi spune unui procuror să ajungă mai repede la „domnul premier”.

Înregistrarea difuzată sugerează că Laura Codruța Kovesi intervine în dosare și face poliție politică, că ar fi o răzbunare pe premierul Grindeanu după ce Ministerul Justiției i-a trimis un control.

În înregistrarea prezentată, Kovesi discută cu procurorul Uncheșelu:

„Uncheşelu, știţi ce-mi doresc: să „decapaţi” instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. 

Şi-am avut o discuţie la Cheile Grădiştei şi tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate aşa, că suntem toţi, ne lămurim ce s-a întâmplat. Doamne, m-am uitat şi eu pe datele statistice unde parcă toată lumea ne bănuia de dimineaţa până seara şi am făcut aşa un pic o... /nu se ințelege/ DNA-u aşa, adică anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane învinuite la 270. Adică e o discrepanţă foarte mare. Posturi în plus avem, poliţişti în plus avem, specialişti în plus avem, dosare avem.

Înseamnă că sunt alte cauze şi am vrut să stăm un pic de vorbă, să vedem. M-am uitat puţin pe situaţiile astea. Sunt unele chestiuni îngrijorătoare: sunt dosare de 6-7 ani cu urmărire penală începută şi care nu e soluţionată. Au venit şi la acelaşi procuror şi a mai venit cineva sau alt dosar. Urmărirea penală începută. La fiecare ştiţi ce aveţi în lucru. Dar altceva mă îngrijoreză, că la aştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm! De două luni, unii din ei liberi, nu iese niciun rechizitoriu. Numa unii şi aceiaşi fac dosare. Unii s-au încurcat cu legea şi-au făcut trei rechizitorii anul trecut, mamă ce mult am lucrat, suntem tari. Cu trei rechizitorii nu facem treabă”.

Pe 9 şi 10 martie 2017, Kovesi s-a întâlnit cu procurorii la Cheile Grădiştei întărind astfel ipoteza că totul ar avea legătura cu Grindeanu.

Dosarul vizat este cel legat de retrocedarea caselor naționalizate, dosar în care Robu și Ciuhandu au fost puși sub acuzare. Sorin Grindeanu era viceprimar. Comunicatul DNA legat de această investigație, AICI.


Ministrul Justiției, REACȚIE DURĂ după DEZVĂLUIRILE despre Kovesi, șefa DNA: Sesisez Inspecția Judiciară


În acea perioadă, premierul Sorin Grindeanu a dat următoarea explicație: ”N-am nimic de ascuns. Eu cred că este o oprtunitate bună de a clarifica amestecul puterilor în stat. Eu sunt hotărît să guvernez, nimic nu mă poate opri. Nici pe mine, nici pe colegii mei. Nu avem de ce să dăm înapoi”.

DNA a răspuns, printr-un comunicat, că este vorba despre afirmații neconforme cu contextul. „Înregistrarea conține fragmente care au fost rostite de procurorul șef în mod public ori la ședințele de lucru cu procurorii unei secții operative. Între fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme care nu îi aparțin și care sunt menite să distorsioneze grav conținutul celor spuse”, se arată în comunicatul DNA.

Într-o a doua înregistrare, șefa DNA îi ceartă pe procurorii din subordine:

„Nu ştiu cum vedeţi voi lucrurile, e a treia oară când spun... eu am zis şi la Cheile Grădiştei, zic şi acuma, dacă noi în dosarele astea nu ne facem treaba, măcar să ştim. De acum o să stau aicea, o să transfer toată treaba. Sunt unii ... (neinteligibil - n. red.) şi când se pleacă acasă, dar sunt unii care pare că nu fac nimic. N-am văzut nimic. Nu mai zic că sunt dosare, nu vreau să dau exemple, sunt câteva, 7, 9... mă întreabă presa în fiecare săptămână de m-am săturat eu de ele şi nu se mişcă nimic. Spuneţi-mi ce se întâmplă, să ştiu! Pentru că o să ajungem să vorbim în fiecare săptămână, să vă întreb ce-aţi făcut pentru astăzi. Pentru că numai unii şi aceiaşi lucrează. Pe mine nu mă convinge nimeni că din 8000 de dosare, noi într-o lună nu am putut învinui un inculpat, nu am putut trimite în judecată un inculpat... din 8000 de dosare”.

Dacă voi din sala asta mă convingeţi, plec şi nu mai zic nimic.

Unii şi aceiaşi sunt înjuraţi de dimineaţă până seara. Unii şi aceiaşi colegi sunt înjuraţi de dimineaţă până seara şi alţii stau la umbreluţa noastră.

Las că şefa se descurcă, Uncheşelu se descurcă, Dumitriu se descurcă, nu stiu care se descurcă. Şi vă mint, şi linişte, e frumos la DNA, nu?!

Salarii mari, nu ne întreabă nimeni când venim, când plecăm, stăm cu curu pe dosare, nu ne întreabă nimeni de ele... Nu se poate!

Deci vă rog să-mi spuneţi, de ce, nu ştiu, care vreţi să fiţi primu, că dacă nu, vă numesc eu, de ce o lună de zile, o lună jumate nu s-a întâmplat nimic, vreau şi eu să ştiu. Ce vă lipseşte? Poate vă gândiţi să vă faceţi şi voi nişte priorităţi şi vreau să văd că de la secţie acolo o lună de zile măcar trei persoane sunt învinuite. Orice parchet din România, mi-l arătaţi, eu vă arăt că într-o lună ăia învinuiesc 3 persoane şi noi DNA-ul doar am stat. De cinci săptămâni nimeni nu a învinuit pe nimeni în DNA. Deci nu pot să cred aşa ceva! Dacă nu vreţi, spuneţi-mi! Dacă nu puteţi, spuneţi-ne! Dar daţi-ne un raport.

Păi nu suntem grădiniţă să ne apucăm să-i învăţăm pe unii ce au de făcut. Şi credeţi-mă, nu-mi place... ştiţi bine cei care sunteţi mai vechi în DNA, ştiu că nu v-am întrebat nici când aţi venit nici când aţi plecat, nici de ce lipsiţi.

Să vă iau să vă întreb ce-aţi lucrat săptămâna asta... dar unii vă culcaţi pe ureche, aveţi cu totul alte activităţi.

Dacă mă duc acum la Biroul de presă şi fac o listă... deci, credeţi-mă că de dimineaţa până seara stau şi răspund la toate astea... n-am zis nimic de rău de nimeni din DNA, totdeauna am lăudat DNA-ul că vai, cât muncim!

Dar credeţi-mă, am ajuns în punctul în care şi oamenii ne susţin îşi pun întrebarea „noi ce facem?”. Ne-am speriat, sau ce? Cine s-a speriat să plece! Sau cine n-are chef de muncă, să plece! Rămân 10 oameni la DNA, da aia ne vedem de treabă, frate şi ne luptăm până în pânzele albe!

Şi-am auzit şi comentarii cu dosaru pe OUG 13. Domne, eu mi-am asumat acest dosar. Eu mi-am asumat acest dosar împreună cu domul Surugiu şi cu domnul Uncheşelu. N-am făcut un milimetru la stânga sau la dreapta fără ca eu să nu spun „da, domne sunt de acord şi susţin treaba asta” şi cred în continuare că am făcut ce era legal şi corect.

Chiar să zică Curtea Constituţională că am derapat instituţional pentru ea. O să iau cele 4 dosare existente în DNA cu acelaşi obiect, făcute exact în acelaşi lucru şi le duc în braţele lui Morar şi i le pun în braţe şi-i zic „ia-le , domnu Morar, spală-te cu ele pe cap!”

Noi dăm cu subsemnatul şi la inspecţie, dăm cu subsemnatul şi la M.J. ne înjură toată lumea de dimineaţa până seara şi mi-am asumat. Mi-am asumat pentru că am crezut că facem nişte lucruri . Şi alţii stăm cu dosarele sub fund şi nu facem nimic. O să am şi cu Secţia 1... dosarul... /neinteligibil/  uite, ultima e Udrea, condamnată 6 ani pe abuz.

Este o singură problemă acum la Curtea de Apel Alba, unde doamna judecător motivaţiile incriminează abuzul în serviciu şi-acolo a făcut contestaţie în anulare şi acolo avem practică constantă a Înaltei Curţi: tot timpul va avea faţă de ei.

O mai facem o dată fiindcp suntem atât de hotărâţi şi mergem în faţă, nu e nicio problemă.

Dacă e problemă cu decizia Curţii, hai să dăm clasare şi spunem că din cauza deciziei Curţii închidem dosarul. Dar dacă ştim că e de clasare şi nu e bazat pe legislaţia în vigoare, închideţi dosarul, că n-am nicio problemă. Eu ştiu că ne-a dat peste cap decizia Curţii, să vedeţi asta, excepţia invocată de Bombonica ce ne va da peste cap. Dar până atunci trebuie să ne facem treaba!”, a mai spus Kovesi în înregistrare.

O a treia înregistrare în care Kovesi vorbeşte despre cum ar fi bine să "iasă" cu un dosar important a fost difuzată.

„Am subliniat de 100 de ori că suntem sub autoritatea Ministrului Justiţiei şi domnul  Premier cu această informaţie suntem monitorizaţi. Numa' că nu ne-a zis "bă, voi treceţi la Executiv!" O să   vină! E o poveste deocamdată, da' trebuie să facem şi noi treabă ca să putem să contracarăm lucrurile astea. Dacă noi numa' stăm ... şi ei ne atacă şi noi înghiţim, asta e.

Eu după decizia Cuţii Constituţionale mi-aş fi dorit şă ieşim cu un dosar cu un ministru, că mă gândesc că totuşi presăm. Sau, mă rog... ceva dosare importante.

Ideea e că de la bilanţ nu am ieşit cu nimic. Pe vechea noastră „nu ne intimidăm, nu ne speriem, că suntem curajoşi, păi atunci spuneţi-mi, că eu imediat schimb foaia şi zic bă, ne-am intidimat, ne-am timorat, ni-i teamă, a zis Cutrea Constituţională că am derapat constituţional, că am ieşit din matcă... nicio problemă, numai spuneţi-mi să ştiu!

Eu am crezut că suntem altfel de oameni. O să iau Constituţia şi-o să devin băgată în seamă dacă aşa trebuie.

  • De acord.
  • nu? (neinteligibil)

Nici măcar lu Oprea a ajuns la Parchetu de la MAI, (neinteligibil), că acolo fiind fond european... am ratat începutul. Deci, de când a venit... ce se mai poate acuma? Vă daţi seama... dacă a aflat de el. Da nici nu vă c-a ridicat standardul şi suntem undeva sus, să-şi bată alţii joc de munca noastră. Să vină călare pe noi şi cu desantu şi inspecţia şi ministerul şi toată lumea şi noi să stăm doar să-ncasăm şi să stăm cum dosarele sub masă.

Nu pot să vă spun, nici să vă ... (NEINTELIGIBIL)...  că eu niciodată n-am vrut să vă ... (NEINTELIGIBIL)şi la mine se opresc multe lucrurui şi nu vi le zic mai departe, dar eu nu degeaba tot vin şi vă spun că e important să ieşim. Multă lume ne susţine, dar deja, cum să spun... trebuie să ieşim! Deci pare... ştiţi cum pare? Că ne-am dus aşa, spre case, luăm... (neinteligibil) tot asta... şi nu mai avem curaj.

Dacă ne simt că noi nu mai avem curajul, o să se urce cu pircioarele pe noi, credeţi-mă! Cumva trebuie să găsim cu toată Secţia 3 – 4 dosare cu potenţial! Colegii care au sau constată că au... (neinteligibil) vă ajutăm să ieşiţi cu dosarul ăla... mai ieşim cu două dosare... Ce coleg aveţi, faceţi... (neinteligibil) şi să supravieţuim!

Să trecem peste perioada asta grea, că asta e important. Dar vedeţi cum vise pare şi cum o simţiţi. Eu, cel puţin, aşa o simt. Noi, de la începutul anului, ne-am luat-o în freză şi cu OUG 13, şi cu aia, şi cu aia şi cu aia... şi oamenii ne-au apărat. Şi pe urmă au ieşit colegii cu nişte dosare...

  • Într-un dosar d-asta de evaziune în care lucrezi de înnebuneşti cu zeci de milioane de euro prejudiciu la bugetul de stat, chiar dacă ieşi cu el... ştiţi foarte bine că impactul nu este. Ăştia vor zece... vor miniştri.

Lăsaţi miniştii, că noi nu aşteptăm miniştrii că-i decizie aparte. (neinteligibil)... bani europeni...

Mâine dacă descoperim că un ministru a dat o mită ca să promoveze o ordonanţă de urgenţă, dacă îi mai putem face dosarul.

Iar colegii au dovedit că s-au depus documente în procesul legislativ şi Curtea a venit şi... aoleu, mânca-ţi-aş gura... Păţesc ca (...) de la Constanţa, de-l ia CSM-ul şi vi-l cercetează... Şi nu numai acum, că ne cercetează pentru aşa mod de lucru...

Uite că mi-a venit inima la loc. Aţi spus de doi... o să mai scoateţi din doi....”


DNA sfidează CCR. Kovesi l-a AVANSAT pe procurorul care a ANCHETAT ILEGAL Guvernul, în cazul ORDONANŢEI 13


Victor Ponta a declarat, la o altă televiziune:

„Anul acesta a fost o întîlnire la Grădiștei, probabil ținta a fost Sorin Grindeanu. Procurorul, domnul Uncheșelu, a executat zelos un ordin în ceea ce mă privește. Toți vrem să prindem corupții, dar cînd dosarele sunt politice, cine poate să îndrepte aceste lucruri? Președintele Iohannis sau Parlamentul României. Iar Parlamentul îl dă jos pe Grindeanu, asta e ocupația domnilor Dragnea și Tăriceanu. Domnul Uncheșelu a fost promovat la Grădiștei pentru că a ascultat ordinele”.

Alina Petrescu, purtător de cuvânt al Guvernului, a declarat, într-o intervenție telefonică, că premierul Grindeanu, pe vremea când era viceprimar, nu avea atribuții privind retrocedările și că nu a fost chemat la audieri de procurori.


Ponta reacționează după transmisia INCENDIARĂ! "Ținta lui Kovesi era Grindeanu. Eu am fost EXECUTAT"
Tag-uri: kovesi, premier, dna

Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
12:03 ULTIMA BOMBĂ ÎN PSD! S-a vorbit despre o MARE TRĂDARE 11:46 Lista echipei lui Tudose: Numele de miniștri vehiculate în PSD - surse 11:04 Desființarea unui minister și „spargerea” Dezvoltării, variante de lucru în PSD - surse 06:38 Băsescu l-a „UMILIT” pe Gelu Vișan în direct la TV! Replica pe care nu o va uita NIMENI. Vișan califică gestul lui Băsescu: M-a surprins și m-a întristat în același timp! 01:16 Băsescu, STAND-UP CU NOUL PREMIER: „Dacă vedeți în unele poze fața lui Tudose..." 01:14 Olguța A RATAT ŞANSA CARIEREI. Toți membrii PSD vorbesc despre asta 01:11 Dan Andronic, IPOTEZĂ-ȘOC în cazul lui Tudose. Strategia lui Iohannis 00:50 Băsescu TUNĂ și FULGERĂ după numirea lui Tudose premier: „Iohannis a făcut CEL MAI URÂT lucru! TRĂDARE” 23:51 Tudose, ATACAT fără MILĂ de presa internațională: „Dragnea pierde din popularitate chiar dacă...” 22:39 Cine este Mihai Tudose, premierul PSD: Profesor la SRI, acuzat de plagiat, mic maestru în șah - biografie 22:36 Inedit! Reacția SRI despre premierul PSD Mihai Tudose 22:18 BOMBĂ ÎN PSD! Tudose A FOST DENUNŢAT LA DNA. Planul lui Dragnea SE POATE NĂRUI. Rămâne de văzut CE REACŢIE VA AVEA IOHANNIS 22:00 Tudose şi SECRETELE SOŢIEI SALE. Sunt în joc MILIOANE DE EURO. Detalii explozive 20:03 EXCLUSIV EVZ - Directorul de cabinet al lui Mihai Tudose a lucrat 13 ani pe „analiză-sinteză” în sistemul de siguranță națională, iar soția lui lucrează la UM 0472 și predă la SRI / DOCUMENTE 19:22 Iohannis: „Îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru” - LIVE TEXT 18:22 MIHAI TUDOSE era prieten apropiat cu „Anaconda”, generalul SRI Elena Istode. TUDOSE a fost ACUZAT de PONTA că este OFIȚER ACOPERIT! 17:11 Dragnea A FOST ATACAT DUR de Ciutacu: ,Mă gândesc să mă p.. împotriva vântului și să țin cu Tudose” 15:55 Propunere SURPRIZĂ a PMP pentru funcția de premier 15:06 CONSULTĂRI la COTROCENI. Băsescu: „Desemnarea PSD este una ratată, menită să-l atragă pe Iohannis într-o capcană. PMP l-a propus premier pe Sigfried Mureșan” | LIVE TEXT 10:03 CULISELE CEx PSD. Drumul NOMINALIZĂRII lui Mihai Tudose spre Palatul Cotroceni

Articole salvate