Dragnea încasează încă o lovitură. Ce a pățit fostul lider PSD?

Dragnea încasează încă o lovitură. Ce a pățit fostul lider PSD?

Deputații au votat în majoritate în favoarea întoarcerii la Comisia Economică a Camerei a proiectului de lege privind înființarea Fondului Suveran. Prin această manevră, parlamentarii nu au respins definitiv legea ci au amânat adoptarea sa pentru alte vremuri.

Ordonanța Urgență pentru reglementarea unor măsuri privind cadrul general aplicabil fondurilor suverane de dezvoltare și investiții a fost adoptată de Guvernul Dăncilă în noiembrie anul trecut și a fost aprobată de Senat la finalul anului trecut, chiar înainte de Crăciun – pe 19.12. 2018.

Proiectul a ajuns la Camera Deputaților și a primit raport favorabil, pentru adoptare, de la Comisia pentru politică economică pe 20 februarie. a.c. după care a intrat la dezbatere în plen. Discuțiile ar fi trebuit să se poarte marți, însă deputații au votat pentru amânarea proiectului și trimiterea sa înapoi la comisie.

Într-o postare pe Facebook, deputatul Victor Ponta și-a îndemnat colegii din Camera Deputaților să dea vot de respingere pe proiect, acuzând că o astfel de lege ar afecta foarte grav interesele României:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Azi, la Camera Deputatilor (punctul 9 pe ordinea de zi) trebuie votată Legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență privind Fondul Suveran! Deputații ProRomânia solicită tuturor grupurilor parlamentare să votăm pentru RESPINGEREA acestei inițative care afectează grav interesele naționale ale României! Dacă a uitat cineva - Fondul Suveran a fost gândit de Dragnea și Vâlcov la inițiativa unor grupuri de interese din Israel și Rusia. Atele normative necesare au fost semnate de Dăncila ș Teodorovici - se dorea trecerea ultimelor companii rămase încă în proprietatea României (Hidroelectrica, Romgaz, Aeroportul Otopeni, Portul Constanța, Salrom s.a.m.d.) în administrarea unor indivizi private.Toate aceste companii (care valorează aproximativ 20 de miliarde de euro și  reprezintă avuția noastră comună, au fost evaluate de Gizdeanu la mai puțin de 2 miliarde - frauda pusă la cale prin Fondul Suveran era de peste 18 miliarde de euro - și lăsa Romania fără nicio companie națională! Prin lupta noastră, a celor de la ProRomânia, și a altor oameni politici și jurnaliști onești - proiectul criminal a fost întârziat. Azi, în Camera Deputațlor, putem să oprim definitiv această tentativă de fraudă fără precedent. Cât despre sancțiuni penale - când vom avea cu adevăat instituți anticorupție în România o să fie trași la răspundere cei vinovați! Acum însa .... nu se întâmplă nimic.“

Fondul Suveran este un proiect propus și susținut de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov care au insistat pentru transformarea acestuia în realitate. Inițial, înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții a fost făcută inițial printr-o lege adoptată de Parlament. Legea a fostdeclarată neconstituțională astfel că Liviu Dragnea a insistat pentru înființarea Fondului prin OUG.