Elena arată totodată că se apropie de final concediul ei e creştere a copilului şi se întreabă cu cine îşi va lăsa fetiţa.

În fond, scrisoarea este legată de lipsa unor instituţii care să fie capabile să îi îngrijească pe copiii cu autism.

Scrisoarea este redată de cotidianul “Gazeta de Sud”.

„Dragă stat român,

Nu știu cu ce ți-am greșit nici eu, nici copiii mei, nici părinții mei.

Nu știu de ce vrei să ne eutanasiezi pe noi, pe noi cei care avem un copil special, pe noi cei care renunțăm la viața noastră pentru a putea lupta să ne recuperăm copilul special.

De ce vrei să anulezi toate progresele realizate de copilul meu special obligându-mă să îl abandonez?

Stat român, dacă tu mă obligi să îmi abandonez copilul, eu îți cer să te ocupi tu de el așa cum o făceam eu, îți cer să ai aceleași progrese în recuperarea lui în timp ce eu voi merge sa lucrez 12 ore/zi ca să te plătesc pe tine.

Îți cer să nu îți mai iei alte angajamente față de UE pentru că oricum nu ești capabil să le respecți.

Și… mai presus de orice, îți cer să nu îmi minți copilul niciodată.

E simplu, nu? Dar… tu, stat român, poți să faci asta? Îți poți asuma măcar atât?

Și, uite… ca să te încurajez, vreau să îți spun că ceea ce ai de făcut nu e nici 1% din ceea ce face o mamă de copil special. E atât de simplu“, arată Elena Nineta Dobroiu în scrisoarea ei, postată pe reţelele de socializare, potrivit portalului www.gds.ro.

Elena arată, în plus, că vrea să pună bazele unui Centru pentru copiii cu autism, unde micuţilor să li se ofere înghijire la cele mai înalte standarde.

Acest centru pe care încercăm să îl construim va fi de mare ajutor pentru toţi părinţii.

Unii au spus că vor lucra ca voluntari numai să ştie că au unde să îşi lase copiii.

Căutăm un teren la Târgu Jiu, pentru că nu se mai poate în concesiune şi trebuie să fim proprietari, dacă vrem să construim centrul cu fonduri europene.

Pentru astfel de centre, legislaţia trebuia să fie favorabilă, nu să ne îngreuneze demersurile, dar aşa ne ajută statul!“, conchide Elena Dobroiu.