Evenimentul Zilei > Actualitate > „ȘOTIA” care i-a făcut pe DRAGA OLTEANU MATEI și AMZA PELLEA să fie EXMATRICULAȚI în facultate
„ȘOTIA” care i-a făcut pe DRAGA OLTEANU MATEI și AMZA PELLEA să fie EXMATRICULAȚI în facultate

„ȘOTIA” care i-a făcut pe DRAGA OLTEANU MATEI și AMZA PELLEA să fie EXMATRICULAȚI în facultate

Marea actriță româncă, Draga Olteanu Matei a povestit motivul pentru care a fost exmatriculată în timpul facultății. Aceasta a chiulit împreună cu actorul Amza Pellea de la mai multe cursuri de educație politică, pe vremea când urma cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L Caragiale”, actualul UNATC din București.

„Pe vremea noastră, când am intrat eu în institut, în 1950, am dat examen 1.700 de elevi, am intrat 18, iar la sfarşitul anului am rămas 4. Bine că a mai fost şi cealaltă clasă. Rămânând repetentă, am intrat în aceeaşi clasă cu Amza, cu Silvia Popovici, cu Geo Raeţchi, Gheorghe Cozorici, George Constantin, Silviu Stănculescu şi mulţi alţii. Eu cu Amza şi cu alţii am avut absenţe foarte multe la orele de educaţie politică. Am fost exmatriculaţi, pentru că am chiulit. Şi apoi am fost trimişi la altă clasă”, a povestit Draga Olteanu Matei la 3 ianuarie în interviul acordat pentru TVR1.

 

Marea actriță își amintește cu plăcere de momentele petrecute alături de alte mari nume ale teatrului din România, scrie B1TV

„Am jucat cu foarte mulți actori mari şi m-am gândit eu că, într-un fel, le-am făcut faţă tuturor. Am jucat cu mulţi, cu Dem Rădulescu, cu Marin Moraru, dar mai ales cu Amza Pellea. Pe scenă am fost şi moldoveancă, am fost şi ardeleancă, am jucat în diverse piese şi schiţe de Cornel Udrea, am bătut toată ţara, am învăţat dialectele, le-am prins pe toate şi le-am redat cu foarte mare plăcere. Am început meseria asta cu Amza Pellea de mână. Pentru că am intrat în acelaşi timp în Institutul de Teatru, iar la un moment dat am ajuns şi neamuri prin alianţă. Eu m-am măritat cu un ofiţer de aviaţie, al cărui tată era văr de-al doilea cu tată lui Amza”, a adăugat aceasta.

Pe Draga Olteanu Matei o cuprind mereu emoțiile când are ocazia să joace din nou pe scenă.

„Dacă mă nimeresc pe scenă am nişte emoţii puternice. N-am mai jucat de mult. Am emoţii şi am avut întotdeauna. De-a lungul timpului, i-am ţinut piept lui Bibanu (Dem Rădulescu), mare actor cu har. Toţi colegii mei au fost extraordinari. Cu Sebastian Papaiani am jucat mai mult, iar în ultima parte a vieţii lui am fost foarte apropiaţi, camarazi, am jucat în mai mute filme şi am devenit prieteni. George Constantin pot spune că a fost cel mai mare actor al generaţiei noastre. Pe Jean Constantin l-am admirat foarte mult (…)”, a mai declarat doamna scenei românești.