Evenimentul Zilei > Actualitate > Dove sei, bella Italia? Imagini video incredibil de emoţionante
Dove sei, bella Italia? Imagini video incredibil de emoţionante

Dove sei, bella Italia? Imagini video incredibil de emoţionante

Pe reţelele de socializare, videoclipurile, filmate în toată Italia, au înflorit de câteva zile cu italieni hotărâţi să cânte în ciuda tuturor vicistitudinilor. Iar solidaritatea umană este cum rar s-a mai văzut.

Pe reţelele de socializare, s-a făcut deja o programare pentru sâmbătă, la aceeaşi oră, 18:00, de la aceleaşi balcoane şi ferestre. Iar cântecul ar trebui să fie Azzurro al lui Adriano Celentano care va izbucni de la toate ferestrele oraşelor italiene. Pe reţelele de socializare vedem  imagini filmate în toată Italia, cu italieni hotărâţi să continue să cânte, în ciuda numărului mare de cazuri raportate zilnic în urma pandemiei coronavirusului care a ucis aproape 1.300 dintre ei, 250 doar vineri, conform ultimei evaluări.

Într-unul din aceste videoclipuri, filmat la Siena, în Toscana, vizionat de sute de mii de ori pe Twitter, locuitorii cîntă tradiţionalul Canto della Verbena, punctat de Evviva Siena. Pe contul său de Instagram, cântăreţul Andrea Sannino a postat o compilaţie cu napoletani cântând de la ferestre piesa Abbracciame, mulţumindu-le: „Într-o zi voi povesti asta copiilor şi nepoţilor mei. Vă mulţumesc că m-aţi făcut să plâng cu suspine mari”.

În Torino, locuitorii sunt filmaţi dansând la balcoane Macarena

Toate evenimentele culturale au fost suspendate, dar artiştii au promis concerte virtuale, iar muzeele precum Uffizi din Firenze sau Guggenheim din Venezia şi-au pus colecţiile online, la fel şi expoziţia emblematică a lui Rafael din Roma. Răspunzând unei alte iniţiative deja răspândită pe scară largă pe reţelele de socializare, italienii afişează desene cu curcubeul în propriile case, însoţite de expresia „Tutto andra bene” (Totul va fi bine).

Video care te va impresiona până la lacrimi

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: