Două noi cazuri de variola maimuței în România. Cum se simt pacienții

Două noi cazuri de variola maimuței în România. Cum se simt pacienții Sursa: Dreamstime.com

Două noi cazuri de variola maimuței au fost confirmate în România. Infectații sunt doi bărbați cu vârste de 21 și 35 de ani, din București. Medicii au precizat că aceștia se simt bine și că sunt monitorizați.

Autoritățile au descoperit două noi cazuri de variola maimuței în România Este vorba despre doi bărbați cu vârste de 21 și 35 de ani, din București. Starea lor de sănătate este bună și se află în izolare.

În România au fost descoperite deja 36 de cazuri de variola maimuței.

Cum se transmite variola maimuței

Variola maimuței este virusul care a speriat omenirea, iar autoritățile încearcă să găsească soluții. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre evoluția cazurilor din țara noastră. Oficialul a explicat și cum ajung oamenii să se îmbolnăvească.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cred că o boală la care principala cale de transmitere este calea sexuală, și mă refer la cei care fac sex cu parteneri multipli necunoscuți. Cred că este perfect controlabilă printr-o modificare comportamentală și există astfel de recomandări la nivel internațional”, a spus Rafila.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu|EVZ

Totodată, ministrul Sănătății a mai afirmat că variola maimuței se transmite atunci „când nu ești atent.” „Ori, responsabilitatea față de propria persoană cred că trebuie să funcționeze. Important e să informăm oamenii și atunci când oamenii știu despre ce este vorba, iau decizii în cunoștință de cauză”, a declarat Rafila.

Variola maimuței, recomandări

Rafila a venit și cu o serie de recomandări pentru români. „Aș vrea să fac și eu o clarificare, pentru că eu am dat un interviu câtorva colegi apropo de acest subiect legat de variola maimuței. Am recomandat utilizarea prezervativului sau chiar abstinența în situația raporturilor sau a relațiilor cu persoane întâmplătoare, cu persoane necunoscute. Nu se referă la o viață fără riscuri, deci cine își asumă astfel de riscuri.

Am dat o astfel de recomandare, evident, fiind vorba de o boală care se transmite printr-un contact apropiat, prelungit, prin intermediul secrețiilor. Calea de transmitere sexuală este una dintre cele importante la această boală și evitarea relațiilor cu persoane cunoscute în mod evident este o măsură de protecție individuală pe care putem să o luăm cu toții cei care suntem la risc sau persoane care sunt la risc pentru așa ceva”, explică ministrul Sănătății, Alexandru Rafila la A3.