Vineri dimineață, o femeie în vârstă de 40 de ani și fiica ei, în vârstă de 13 ani au fost atacate de un urs, în apropierea unui drum județean.

Cele două femei au fost transportate de urgență la spital. Mama a suferit răni grave la picioare, în timp ce a încercat să-ți salveze fiica, iar adolescenta în vârstă de 13 ani s-a ales cu leziuni mai ușoare.

Primarului comunei Vizantea Livezi, Dragoş Ciubotaru a confirmat spaima cu care se confruntă localnicii și totodată, a oferit mai multe detalii despre starea de sănătate a celor două victime: „Fetiţa e bine, dar mama e rău, a fost ruptă pe picioare, muşchii, pulpele… sunt la spital acum. Urşii s-au înmulţit foarte tare şi pur şi simplu ne e teamă. E o teroare, pur şi simplu, fără să exagerez cu ceva. Acum patru luni un om a fost ucis de urs, iar acum un urs a atacat o femeie de 40 de ani si pe fiica ei de 13 ani, şi nu într-o zonă forestieră departe de sat, ci aproape de drumul judeţean”.

Ciubotaru cere de urgență autorităților să ia măsuri: „Oamenii au ajuns să iasă cu tractoarele din case, să plece la treabă, pentru că aşa se face gălăgie şi pot scăpa dacă dau nas în nas cu ursul. E pur şi simplu o teroare în comună. Zilele trecute chiar viceprimarul care era cu un tractor a dat nas în nas cu o ursoaică cu doi pui, de nu ştia pe unde să plece mai repede din zonă”, a mai declarat el.

Te-ar putea interesa și: