Două aeronave ale companiei Wizz Air s-au ciocnit pe Aeroportul din Suceava. Ambele zboruri au fost anulate

Două aeronave ale companiei Wizz Air s-au ciocnit pe Aeroportul din Suceava. Ambele zboruri au fost anulate Wizz Air. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un incident a avut loc pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, marți, 14 martie, acolo unde două aeronave ale companiei Wizz Air s-au ciocnit.

Aripa unui avion a lovit partea din spate a celuilalt. Din primele informații reiese că unul dintre avioane staționa, în timp ce celălalt se afla în mișcare. Potrivit unor martori oculari, în timpul manevrării la sol, aeronava care urma să efectueze zborul Suceava-Dortmund a lovit cu aripa stabilizatorul orizontal al unei alte aeronave Wizz Air aflată pe platforma aeroportului sucevean.

Unul dintre zboruri avea ca destinație Dortmund, Germania, iar cel de-al doilea urma să zboare spre Bergamo, Italia. Toți pasagerii au fost evacuați din avion, astfel încât să nu existe riscul de alte incidente. Nimeni nu a fost rănit, deoarece ciocnirea dintre cele două avioane a fost ușoară. În incident au fost implicate două avioane Airbus A320.

În prezent, se așteaptă ca o echipă tehnică să vină la Suceava pentru a evalua situația și a efectua eventualele reparații la cele două aeronave, potrivit News Bucovina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Directorul Aeroportului a declarat în urmă cu scurt timp că acum totul este sub control, iar acum se așteaptă o aeronavă de la Iași care urmează să-i ducă pe pasageri la destinație. Deocamdată nimeni nu se poate pronunța în legătură cu incidentul și există posibilitatea să fi fost de vină controlorul de trafic.

Ciocniri de acest fel au loc destul de des

Ciocniri între avioanele ce se află pe pista aeroporturilor au loc frecvent. Spre exemplu, în luna aprilie a anului trecut, două avioane s-au ciocnit pe unul dintre cele mai mari aeroporturi. Alerta a fost dată atunci pe Aeroportul Malpensa din Milano, Italia, după ce două avioane de pasageri, cu sute de oameni la bord, s-au ciocnit, în zona aripilor.

Mai exact, o aeronavă Delta Airlines care aterizase de la New York s-a ciocnit cu un EasyJet A320 care se pregătea să decoleze spre Tel Aviv.  Din fericire, nu au fost înregistrate victime.