În 15 august, bărbatul care a fost filmat la mitingul din 10 august de o televiziune germană, a murit la Spitalul din Alexandria după ce a refuzat, în scris, o intervenție chirurgicală. Gâzea Ilie, de 68 de ani, din Turnu Măgurele a fost adus din Turnu Măgurele cu hemoragie digestivă. El mai avea și: varice esofagiene, anemie hipocromă severă, insuficiență cardiacă și ciroză hepatică.

O tânără, Andreea Balaurea, prezentă la miting, a postat pe FaceBook fotografii cu el în timp ce primea îngrijiri medicale. „L-am fotografiat in decursul minutelor petrecute in apropierea lui si langa el. Avea neincetat hemoragie nazala, cum se poate vedea si in cateva fotografii.
L-am mangaiat pe mana si l-am rugat sa aiba grija de el. Se simtea rau, era cat se poate de evident”, a scris tânăra.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a dat un comunicat în care a anunțat că bărbatul a acuzat sângerări la nivelul nasului în timpul mitingului din Piaţa Victoriei de pe 10 august, fiind îngrijit de medicii de pe o ambulanţă SMURD aflată acolo. El le-a spus doctorilor că suferă de boli cronice. „În urma informaţiilor conţinute în documentele de la intervenţia echipajelor medicale de urgenţă şi prim ajutor calificat din Piaţa Victoriei în noaptea de 10 august 2018, s-a constatat că pacientul s-a prezentat la una dintre ambulanţele SMURD aflate la faţa locului, acuzând Epistaxis (sângerare la nivelul nasului). Pacientul a declarat echipajelor de urgenţă că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic, pacientul era conştient, cooperant, cu tensiunea arterială mărită (161/126), şi oxigenare în limite normale (97%)", se arată în comunicatul DSU.