Ilie Șerbănescu a făcut o paralelă, în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, între autodesființarea Uniunii Sovietice, în 1989-1990 „pentru că ajunseseră deja minoritari în țara lor” și pandemia de coronavirus, „se poate observa foarte clar, că toată lumea afectată puternic a fost lumea dezvoltată. Dar, altfel spus, este lumea care are un factor demografic negativ”.

„Uniunea Sovietică a căzut pentru că a și vrut”

Celebrul analist economic consideră că Uniunea Sovietică „s-a rupt” în 1989, pentru că rușii ajunseseră „minoritari în propriul lor imperiu”.

„Unul din polii acestei bipolarități (mondiale, n.e.) a căzut. Uniunea Sovietică. E foarte important, ea a căzut pentru că a și vrut, asta e un lucru extraordinar de important, despre care nu se vorbește.

(…) Ei, Uniunea Sovietică s-a autodesființat. De ce? Rușii, în 1989 sau 1990, ajunseseră deja minoritari în propriul lor Imperiu. Și singura soluție a fost externalizarea centurii sudice musulmane. Numai cine n-a urmărit ce s-a întâmplat în politica mondială în ultimii 30 de ani, nu-și dă seama ce importanță formidabilă, ce previziune fantastică au avut serviciile sovietice și cu factorul politic sovietic în această decizie.

Ei și-au desființat țara ca să și-o reinventeze pe a lor. Ei au știut că toată centura musulmană…, ei au rămas majoritari cam 80% în propria țară, că altfel erau minoritari. Ei au știut că toată centura musulmană, care erau niște state, nu le-o va lua nimeni din arealul de influență. Pentru că Statele Unite era greu să vină să pună stăpânire.

Iar celelalte două puteri regionale erau suficient de regionale încât să nu poată emite pretenții. Turcia și Iranul”, a declarat Șerbănescu.

„Toată lumea afectată puternic de coronavirus a fost lumea dezvoltată”

Maestrul Șerbănescu a prezentat un punct de vedere inedit în legătură cu pandemia de coronavirus. Jurnalistul consideră că mai ales țările foarte dezvoltate au fost cele mai afectate de criza de coronavirus.

„Dacă ați observat, și se poate observa foarte clar, că toată lumea afectată puternic a fost lumea dezvoltată. De coronavirus.

Dar, altfel spus, este lumea care are un factor demografic negativ. Toată lumea care are o problemă. Problema sunt bătrânii. Și cu o naștere puțină, nașteri mici. Și succesele pe linia combaterii mortalității produc un dezechilibru îngrozitor. Devin mereu mai mulți inactivi care trebuie să fie ținuți de tot mai puțini activi. Acest lucru este costisitor. Și toți au această problemă. Și vă atrag atenția că toți cei care au putere economică încearcă să-și combată acest lucru. Prin:

1. Printr-un program de susținere a nașterilor și a mamei și copilului. Sunt programe extrem de costisitoare. Și nici unul nu reușește. Nici unul nu reușește. Și atunci recurge la singura soluție posibilă: imigrația. Toți, Germania, toată Europa Occidentală au această imigrație. Cu toate implicațiile ei, multiculturale, de povești de astea cu political corectness și alte baliverne de astea.

2. Dar cel mai tare program este programul Statelor Unite. Care se numește Loteria Vizelor. Care nu face altceva decât filtrează. El aduce oameni, dar pe care îi filtrează și zice „Băi, tu ai câștigat!”. Nu-i nicio loterie”, a mai spus Ilie Șerbănescu.